Hamilton a fost numit cetăţean de onoare al Braziliei înainte de GP Sao Paulo

"Simt cu adevărat că acum sunt unul dintre voi”, a spus britanicul celor prezenţi la ceremonia de investire, citat de formula1.com.

96 afișări
Imaginea articolului Hamilton a fost numit cetăţean de onoare al Braziliei înainte de GP Sao Paulo

Hamilton a fost numit cetăţean de onoare al Braziliei înainte de GP Sao Paulo

După ce planurile fuseseră dezvăluite la începutul anului, Hamilton a primit oficial titlul luni, la Camera Deputaţilor din Brasilia, unde a menţionat influenţa idolului Ayrton Senna, care l-a făcut să viseze să concureze în Formula 1, şi sprijinul pe care l-a primit din partea ţării de când a ajuns în acest sport.

„Aş vrea să le mulţumesc foarte, foarte mult tuturor celor de aici, din casă, pentru toţi cei care au mutat munţii din loc pentru a face posibilă această zi. Sincer, este cea mai mare onoare pentru mine să fiu aici, primind şi acceptând această cetăţenie. Chiar simt că acum sunt unul dintre voi, în sfârşit", a spus Hamilton, în aplauzele furtunoase.

„Când am ajuns aici în 2007 [primul sezon de Formula 1 al lui Hamilton], dragostea care a crescut, experienţele pe care le-am avut şi, în special cursa câştigată în 2021, ştiind că voi mă încurajaţi pe parcurs, a fost unul dintre cele mai speciale momente din întreaga mea viaţă. Abia aştept să continuăm să ne străduim să mergem înainte.

Chiar vreau să dedic ziua de astăzi, această onoare, lui Ayrton Senna - familiei lui Ayrton, prietenilor şi fanilor săi. În ceea ce mă priveşte, când aveam cinci ani, l-am văzut prima dată concurând pe Ayrton, iar acela a fost momentul în care am ştiut că vreau să fiu campion mondial, la fel ca el.

Şeful echipei Mercedes, Toto Wolff, a salutat „momentul special" dedicat lui Hamilton, comentând: „A fi recunoscut şi sărbătorit de o ţară care îl are pe Ayrton Senna este o adevărată măsură a realizărilor incredibile ale lui Lewis, atât pe asfaltul de la Interlagos, cât şi ca avocat al diversităţii în sportul nostru.

Din partea fiecărui membru al echipei, Lewis, suntem incredibil de mândri de tine. Obrigado pentru ceea ce am realizat împreună până acum - şi suntem entuziasmaţi de ceea ce va urma!"

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici