Hamilton se poate „pensiona” liniştit de la Mercedes. Mesajul constructorului german privind retragerea britanicului

Mercedes i-a spus lui Lewis Hamilton că poate fi sigur de un loc în echipă dacă vrea să rămână în Formula 1 şi crede că îl poate imita pe marele Tom Brady din NFL şi să concureze până la 40 de ani.

625 afișări
Imaginea articolului Hamilton se poate „pensiona” liniştit de la Mercedes. Mesajul constructorului german privind retragerea britanicului

Hamilton se poate „pensiona” liniştit de la Mercedes. Mesajul constructorului german

Septuplul campion mondial şi câştigător al unui număr record de 103 curse va împlini 38 de ani în ianuarie şi a declarat că intenţionează să semneze o prelungire pe mai mulţi ani a contractului care expiră la sfârşitul anului 2023.

„Este 100% scaunul lui", a declarat şeful echipei, Toto Wolff, reporterilor la Marele Premiu din Mexico City, când a fost întrebat dacă Mercedes, care îl are pe britanicul George Russell în cealaltă maşină, ar putea lua în considerare pe altcineva.

Austriacul a spus că încă nu au început discuţiile contractuale, deşi ambele campionate sunt acum încheiate.

Mercedes încă mai nutreşte speranţe de a depăşi Ferrari pentru locul doi la general într-un an dominat de Red Bull şi Max Verstappen.

„Vrem cu siguranţă să terminăm sezonul şi apoi să găsim ceva timp liniştit în timpul iernii, aşa cum am făcut şi data trecută", a declarat Wolff.

„Pentru noi, el este mult mai mult decât un pilot acum.

Deşi nu vorbim despre un final de carieră, este important să vorbim şi despre rolul său ca ambasador al Mercedes şi al numeroşilor sponsori pe care îi avem şi despre implicaţiile pe care le poate avea în universul nostru mai larg."

Hamilton este al doilea cel mai în vârstă pilot de pe grila de start, cel mai în vârstă fiind dublul campion mondial Fernando Alonso, în vârstă de 41 de ani, care este pregătit pentru alte câteva sezoane după ce a semnat cu Aston Martin.

După o perioadă cu piloţi din ce în ce mai tineri - cu Verstappen debutând la 17 ani în 2015, Lance Stroll la 18 ani în 2017 şi Lando Norris la 19 ani în 2019 - Alonso şi Hamilton sunt gata să depăşească limitele la celălalt capăt al spectrului de vârstă.

Cel mai în vârstă câştigător de curse din epoca modernă rămâne Nigel Mansell, la 41 de ani, în 1994, iar Kimi Raikkonen este, de asemenea, câştigător la 39 de ani în 2018.

„Puteţi vedea că sportivii de astăzi depăşesc limitele în ceea ce priveşte vârsta. Pentru mine, Fernando performează la un nivel foarte înalt", a declarat Wolff.

El a citat şi exemplul lui Brady care încă se află pe teren, este placat şi aruncă mingea la 45 de ani.

„Atâta timp cât continui să ai grijă de tine şi să îţi dezvolţi senzorii cognitivi, cred că el (Hamilton) mai are mulţi ani în faţă. Sunt destul de sigur că aşa va fi şi aici, în echipă", a spus Wolff.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici