Hamilton speră să câştige titlul mondial

Pilotul echipei McLaren-Mercedes, Lewis Hamilton, speră ca situaţia de la finalul sezonului 2007 să nu se repete şi să nu rateze, în acest an, câştigarea titlului mondial la Formula 1.

16 afișări
Imaginea articolului Hamilton speră să câştige titlul mondial

Hamilton speră să câştige titlul mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hamilton avea în 2007 un avans de 12 puncte faţă de următorul clasat, cu două curse înainte de finalul sezonului.

Însă, la Shanghai, el a abandonat din cauza cauciucurilor intermediare uzate ale monopostului său şi a unei greşeli de pilotaj.

În ultima cursă din 2007, Marele Premiu al Braziliei, britanicul s-a clasat doar pe locul şapte şi a ratat astfel câştigarea titlului, în favoarea finlandezului Kimi Raikkonen de la Ferrari.

În acest an, scenariul este asemănător: Hamilton se află în fruntea clasamentului piloţilor şi în cursa pentru titlu se află încă doi piloţi, Felipe Massa (Ferrari) şi Robert Kubica (BMW Sauber).

Însă de această dată Hamilton are un avans mai mic faţă de următorul clasat, Massa - 5 puncte. Robert Kubica se află la 12 puncte de Hamilton.

Lewis Hamilton, singurul dintre cei trei care poate obţine titlul încă de duminică, de la Marele Premiu al Chinei, va încerca să nu repete greşelile de anul trecut.

"Nu mă obsedează ce s-a întâmplat. Uneori revăd pe internet imagini de când am abandonat la Shanghai şi îmi spun: «Asta nu ar fi trebuit să se întâmple». Însă această greşeală mi-a permis să învăţ, să evoluez. Am învăţat multe despre mine însumi la finalul sezonului trecut", a explicat pilotul britanic.

Hamilton va deveni campion mondial de F1 la Shanghai, la sfârşitul acestei săptămâni, dacă:

1. El va câştiga cursa şi Felipe Massa nu se va clasa între primii patru, indiferent de rezultatul lui Robert Kubica;

2. Se va clasa pe locul doi şi Massa nu va termina între primii şase, indiferent de rezultatul lui Kubica;

3. Se va clasa pe locul trei, Felipa Massa nu va obţine puncte şi Robert Kubica nu va câştiga cursa.

După Marele Premiu al Chinei, din acest week-end, ultima cursă a sezonului este programată la 2 noiembrie, în Brazilia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici