Hamilton vrea să încalce tradiţia la McLaren

Britanicul Lewis Hamilton, aflat foarte aproape de a deveni primul pilot ce câştigă titlul mondial în Formula 1 la debutul în această competiţie, doreşte să încalce tradiţia echipei McLaren şi să păstreze trofeul de campion mondial, în cazul în care va reuşi să-l obţină, informează Daily Mirror.

1 afișare
Imaginea articolului Hamilton vrea să încalce tradiţia la McLaren

Hamilton vrea să încalce tradiţia la McLaren

Publicaţia citată notează că, în cazul în care va câştiga titlul mondial, Lewis Hamilton nu va putea să păstreze trofeul original, deoarece, potrivit contractului său, ca oricare alt pilot al echipei McLaren din ultimii 26 de ani, lui nu i se va permite să păstreze cupa. Patronul echipei McLaren, Ron Dennis, a insistat că premiile fac parte din istoria şi moştenirea echipei de Formula 1, astfel că toate trofeele originale sunt expuse la Woking.

Însă, Lewis Hamilton vrea acum să păstreze cele două trofee: pentru câştigarea titlului mondial şi pentru primul debutant campion mondial. "Vreau să păstrez cele două trofee. Nu vreau să se subestimeze cât de mult înseamnă asta pentru mine", a declarat Hamilton, citat de Daily Mirror.

Publicaţia engleză notează că, în cei 26 de ani de istorie ai echipei McLaren, nu s-a făcut nicio excepţie de la această regulă, astfel încât nici piloţi ca Ayrton Senna, Alain Prost, Niki Lauda sau Mika Hakkinen nu au putut păstra trofeele originale.

Piloţii pot cel mult să facă o copie a trofeului dorit, pe cheltuiala lor, în schimbul unei sume cuprinse între 500 şi 5000 de lire sterline.

Cele 400 de trofee din istoria echipei McLaren sunt expuse la fabrica de la Woking.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici