Handbal feminin: România - Muntenegru, scor 23-23, în ultimul meci din turneul preolimpic din Aarhus

Echipa naţională de handbal feminin a României a terminat la egalitate ultimul meci de la turneul preolimpic, scor 23-23 cu Muntenegru, duminică, la Aarhus, în condiţiile în care România era deja calificată la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

1517 afișări
Imaginea articolului Handbal feminin: România - Muntenegru, scor 23-23, în ultimul meci din turneul preolimpic din Aarhus

Handbal feminin: România - Muntenegru, scor 23-23, în ultimul meci din turneul preolimpic din Aarhus (Imagine: Attila Kisbenedek/ Arhiva Mediafax Foto)

Scorul la pauză a fost 15-11 pentru România. În debutul reprizei secunde, handbalistele pregătite de Tomas Ryde au avut un avantaj de 6 goluri, dar au jucat foarte slab pe final de meci şi nu au dat gol timp de aproape 10 minute. Mai mult, România a fost egalată pe final, la 22, în condiţiile în care Muntenegru era în dublă inferioritate. Patricia Vizitiu a punctat pentru 23-22 în ultimul minut, dar Muntenegru a egalat din 7 metri şi a stabilit scorul final, 23-23.

În urma acestui rezultat, România a câştigat turneul preolimpic de la Aarhus şi s-a calificat alături de adversara de duminică, Muntenegru.

Partida a avut un aer de meci amical, având în vedere că ambele naţionale erau deja calificate la Jocurile Olimpice şi ambele au în componenţă foarte multe jucătoare care sunt implicate cu echipele de club şi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. În aceste condiţii, atât România, cât şi Muntenegru, au folosit mai multe rezerve în acest meci, potrivit ProSport.

România: Ungureanu, Munteanu - portari, Udriştoiu, Szucs, Neagu, Brădeanu, Perianu, Marin, Ardean, Manea, Zamfirescu, Tănăsie, Buceschi, Chintoan, Vizitiu, Chiper.

11 naţionale şi-au asigurat deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio: România, Norvegia, Brazilia, Olanda, Muntenegru, Suedia, Rusia, Angola, Argentina, Coreea de Sud, Spania. Ultimul loc va fi decis duminică, între Franţa şi Japonia.

Tragerea la sorţi pentru cele două grupe olimpice va avea loc pe 1 mai, iar Brazilia şi Norvegia vor fi, cel mai probabil, cei doi capi de serie, notează ProSport.

România revine la Jocurile Olimpice cu o naţională de handbal după o pauză de 8 ani. Reprezentativa feminină a jucat la alte trei ediţii de-a lungul timpului, la Montreal 1976, Sydney 2000 şi Beijing 2008. Cea mai bună clasare a fost consemnată la prima participare: locul 4.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici