Hănescu: Cel mai important este să trec de primul meci de la BCR Open România

Tenismanul Victor Hănescu a declarat, luni, că pentru el este foarte important să treacă de primul tur de la turneul BCR Open România, precizând că apoi poate avansa mai uşor în fazele următoare.

13 afișări
Imaginea articolului Hănescu: Cel mai important este să trec de primul meci de la BCR Open România

Hănescu: Cel mai important este să trec de primul meci de la BCR Open România (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu m-am gândit cât de departe aş putea ajunge la Open România. Este foarte important primul meci, pentru că voi evolua pe o suprafaţă puţin diferită de cea de la Cupa Davis. Nu este uşor, dar important va fi să trec de primul meci. Apoi, cred că lucrurile vor merge spre bine, dacă voi trece de acest meci. Am mai jucat o finală cu Granollers, chiar aici, la un challenger, la Bucureşti, acum 2-3 ani. L-am bătut, dar de atunci s-au mai schimbat anumite lucruri, el a progresat, a jucat din ce în ce mai bine. Este un jucător incomod, îi cunosc stilul şi rămâne de văzut ce va fi", a spus Hănescu.

Victor Hănescu a precizat că încă nu a reuşit să se odihnească, după week-end-ul trecut, în care echipa de Cupa Davis a României a trecut de Ecuador, scor 5-0, în barajul pentru Grupa Mondială. "Nu am reuşit încă să mă odihnesc, dar mai am o zi până voi începe turneul de la Bucureşti. A fost o săptămână grea la Cupa Davis, cu pregătire intensă şi cu meciuri care, totuşi nu au avut o presiune mare. Acum urmează Open România şi sper să-mi revin cât mai repede. Niciun meci nu va fi uşor aici, pentru că sunt jucători de top din circuitul ATP. Eu zic că sunt într-o formă bună şi dacă reuşesc să-mi revin din această oboseală, eu zic că o să fie bine. Teoretic pot să bat pe oricine de la acest turneu. Acum rămâne de văzut cum mă adaptez la noua suprafaţă de joc şi cât de obosit sau odihnit voi fi", a adăugat tenismanul.

Hănescu a menţionat că îi era dor de turneul ce se desfăşoară în fiecare an, la Arenele BNR: "Îmi era dor de Openul de la Bucureşti, pentru că aici am jucat tenis de calitate, am jucat prima mea finală, am fost şi primul român în finala de aici. Este un turneu special pentru mine. Eu zic că pot să repet această performanţă".

Victor Hănescu s-a antrenat, luni, împreună cu Adrian Ungur, în vederea turneului BCR Open România, la care îl va întâlni în primul tur pe spaniolul Marcel Granollers. Meciul dintre Hănescu şi Granollers va avea loc, marţi, după ora 16.00, urmând să fie transmis în direct de Sport.ro şi pe www.sport.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici