Haos şi incidente cu fanii lui Eintracht la Napoli: o maşină a poliţiei a luat foc

Peste 600 de suporteri ai echipei Eintrecht Frankfurt au provocat incidente grave miercuri după-amiază la Napoli, fiind implicaţi peste 800 de poliţişti locali, înaintea meciului din Liga Campionilor, ce se joacă de la ora 22.00 pe stadionul Diego Armando Maradona, informează Gazzeta dello Sport.

303 afișări
Imaginea articolului Haos şi incidente cu fanii lui Eintracht la Napoli: o maşină a poliţiei a luat foc

Fanii echipei germane Eintracht Frankfurt au călătorit la Napoli, împotriva faptului că au fost anunţaţi că nu vor avea acces pe stadion, la meciul contând pentru manşa secundă a confruntării din optimile de finală ale UEFA Champions League.

Clubul Napoli a luat decizia de a interzice accesul fanilor germani la sugestia autorităţilor italiene, care au considerat că prezenţa nemţilor la Napoli prezintă un risc ridicat de incidente violente.

Suporterii germani au făcut totuşi deplasarea în număr mare, iar miercuri înaite de amiază au mărşăluit de la malul mării până în centrul oraşului, unde au avut loc încăierări, cu peste 800 de poliţişti implicaţi. Ulterior, grupurile de ultraşi germani au fost duse înapoi la hotelul de pe malul mării, întreaga zonă fiind păzită de poliţie cu vehicule blindate

Tensiunea era încă în creştere cu câteva ore înainte de meci. După încăierările din centrul oraşului din această dimineaţă, zona a devenit una descrisă de Gazzeta dello Sport drept „specifică unui „război de gherilă” în centrul oraşului Napoli, unde fanii germani s-au ciocnit cu zeci de persoane cu feţele acoperite de căşti.”

Via Calata Trinità Maggiore, în inima oraşului, a fost scena aruncării de obiecte şi coşuri de gunoi răsturnate. O maşină de poliţie a fost incendiată, provocând teroare printre trecătorii şi comercianţii din zonă. Aproximativ 600 de fani germani au sosit în oraş cu trenul, în ciuda interdicţiei de a cumpăra bilete pentru meci.

Totul a început atunci când fanii germani, care mărşăluiau de dimineaţă spre Piazza del Gesù de pe malul mării, au trebuit să urce în autobuzele care urmau să-i ducă înapoi la hotelul unde erau cazaţi.

În acel moment, au apărut câteva zeci de scandalagii mascaţi care au intrat în conflict, în timp ce poliţia, în echipament antirevoltă, era ocupată cu divizarea facţiunilor şi dispersarea ultraşilor.

La scurt timp după ora locală 17.40, a început transferul fanilor germani, care au fost urcaţi în câteva autobuze ale serviciului public şi urmau să părăsească Piazza del Gesù, unde au avut loc ciocnirile. Nu au lipsit incidentele la trecerea autobuzelor: vehiculele care îi transportau pe fanii lui Eintracht Frankfurt au fost lovite cu pietre şi sticle aruncate de ultraşii napoletani adunaţi de-a lungul drumului. Geamul unuia dintre autobuze a fost spart, conform publicaţiei citate.

Fanii lui Eintracht s-au întors la hotelurile de pe promenada Caracciolo, în hotelul în care au fost cazaţi încă de aseară, când au sosit la Napoli, în ciuda interdicţiei de vânzare a biletelor pentru meciul din această seară, ordonată de Prefectură pentru locuitorii din Frankfurt. Întreaga zonă este păzită de forţe de poliţie cu vehicule blindate.

O mare desfăşurare de poliţişti şi carabinieri încearcă să împiedice grupurile de fani adverse să intre în contact. Aproximativ 800 de ofiţeri sunt implicaţi în această operaţiune. Teama este că vor sosi mai multe grupuri de fani napoletani în perioada premergătoare meciului.

În timpul nopţii, grupuri de suporteri ai lui Napoli au fost îndepărtate din zona hotelului de pe malul mării, unde sunt cazaţi fanii lui Eintracht Frankfurt. Poliţia a împiedicat grupurile de suporteri ai lui Napoli, înarmaţi cu pietre, sticle şi steaguri, să se apropie de hotel.

Pentru a face faţă situaţiei de urgenţă, Poliţia din Napoli a întărit mijloacele şi personalul serviciilor de urgenţă.

În zona stadionului nu au fost semnalate situaţii tensionate înaintea meciului, ci doar cozi lungi ale suporterilor veniţi să participe la meci.

Se presupune că fanii germani ar fi reuşit totuşi să-şi procure bilete la meci prin intermediul galerie de la Atalanta, cu care este înfrăţită, şi care a avut acces liber la bilete.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici