Harry Gregg, fost portar de la Manchester United şi erou al accidentului aviatic de la Munchen, a murit

  • Harry Gregg a murit
  • Gregg era fostul portar nord-irlandez de la Manchester United şi erou al accidentului aviatic de la Munchen, din 1958, când a salvat mai multe persoane
  • Fostul portar a decedat în spital, la vârsta de 87 de ani.
1043 afișări
Imaginea articolului Harry Gregg, fost portar de la Manchester United şi erou al accidentului aviatic de la Munchen, a murit

Sursa FOTO: Profimedia

Gregg a fost considerat eroul accidentului aviatic de la Munchen, din 1958, când 23 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Portarul a reuşit să scoată dintre rămăşiţele aeronavei mai multe persoane, printre care un bebelşuş, dar şi pe colegii Bobby Charlton şi Jackie Blanchflower.

Fostul portar a susţinut de fiecare dată că evenimentul tragic de la Munchen nu i-a definitiv viaţa şi că nu ar trebui amintit doar pentru faptele sale de eroism de la acel moment.

„Aş minţi dacă aş spune că mă gândesc la acest lucru tot timpul. De fapt, aş înnebuni. Ştiu că presa vrea să vorbească despre cele care s-au întâmplat şi nu îi blamez pentru asta, dar dacă toată viaţa mea s-ar rezuma la ceea ce s-a întâmplat la Munchen, atunci înseamnă că nu am realizat prea multe", a spus, în 2018, într-un interviu pentru BBC, Harry Gregg.

Accidentul aviatic de la Munchen s-a produs pe 6 februarie 1958. În aeronavă se afla echipa lui Manchester United, câţiva suporteri şi jurnalişti. 20 de persoane au murit pe loc, trei la spital, iar alţi 21 au supravieţuit.

Harry Gregg a apărat la Manchester United în perioada 1957-1966. La acel moment, el a fost cel mai scump portar din lume, după ce a fost cumpărat pentru 23.500 de lire sterline. Un an mai târziu, a fost desemnat cel mai bun goalkeeper de la Campionatul Mondial din 1958, unde a reprezentat Irlanda de Nord.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici