Haţegan, lăudat de presa spaniolă: Este unul dintre cei mai buni din Europa

Ovidiu Haţegan (35 de ani), singurul arbitru român care va oficia meciuri la Campionatul European din Franţa, are parte de laude din partea presei spaniole, fiind delegat la meciul dintre Villarreal şi Sparta Praga din Europa League, conform Agenţiei EFE.

542 afișări
Imaginea articolului Haţegan, lăudat de presa spaniolă: Este unul dintre cei mai buni din Europa

Haţegan, lăudat de presa spaniolă: Este unul dintre cei mai buni din Europa

Arbitrul român nu prea le poartă noroc echipelor spaniole. Până acum, românul a arbitrat cinci echipe din Spania în cupele europene, dar bilanţul este unul negativ: 3 înfrângeri şi 2 victorii. Athletic Bilbao a pierdut de două ori cu Haţegan la centru, iar Real Sociedad, o dată. În schimb, ambele victorii cu tânărul arbitru român la centru, au fost reuşite de Atletico Madrid.

”Un medic, delegat la meciul lui Villarreal”, anunţă agenţia de ştiri EFE, care mai adaugă că ”arbitrul de 35 de ani, internaţional din 2008, este considerat unul dintre cei mai buni din Europa şi, de aceea, a fost inclus de UEFA pe lista arbitrilor care vor oficia la turneul final din Franţa, din această vară”.

Presa internaţională nu a uitat de incidentul din 2013, de la meciul CSKA Moscova - Manchester City, din Liga Campionilor, când fanii ruşi au avut un comportament rasist la adresa mijlocaşului ivorian, Yaya Toure, rămas nesancţionat de Haţegan.

”Acesta a dat dovadă de lipsă de reacţie la un incident rasist petrecut în Moscova, în timpul unui meci dintre CSKA şi Manchester City, din 2013. Atunci, fanii ruşi au proferat remarci rasiste la adresa ivorianului lui Manchester City Yaya Toure, dar arbitrul nu a urmat protocolul UEFA, care obligă la oprirea meciului şi solicitarea prin megafonie, sistarea scandărilor rasiste, sub ameninţarea suspendării partidei”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici