HCM Baia Mare a câştigat în premieră Cupa României la handbal feminin

Vicecampioana HCM Baia Mare a câştigat în premieră, miercuri, la Oradea, Cupa României la handbal feminin, după ce a învins în finală formaţia Corona Braşov, cu scorul de 33-26 (15-12).

428 afișări
Imaginea articolului HCM Baia Mare a câştigat în premieră Cupa României la handbal feminin

HCM Baia Mare a câştigat în premieră Cupa României la handbal feminin (Imagine: Florin Ceausu/ Mediafax Foto)

În semifinalele Cupei României, HCM Baia Mare a eliminat pe CSM Bucureşti (35-27), iar Corona Braşov a trecut de Dunărea Brăila (28-20), după ce în sferturi produsese surpriza, prin victoria în faţa favoritei, campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea (41-40 după aruncări de la 7 metri).

HCM Baia Mare a mai jucat de două ori finala Cupei României, în 1978 şi 1980, în timp ce Corona Braşov, denumită pe atunci Rulmentul, a cucerit trofeul de două ori, în 1981 şi 2006.

Cupa României de la Oradea a fost ultima competiţie a sezonului în handbalul feminin, iar rezultatele înregistrate au clarificat şi participarea celei de-a cincea echipe româneşti în cupele europene.

Astfel, campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea şi vicecampioana HCM Baia Mare vor evolua în sezonul 2013-2014 în Liga Campionilor, "U" Jolidon şi HC Zalău (locurile 3-4) în Cupa EHF, iar Corona Braşov în Cupa Cupelor, ca finalistă a Cupei României, având în vedere că HCM Baia Mare va juca în Liga Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici