HCM Constanţa, a doua înfrângere în Liga Campionilor la handbal

Campioana la handbal masculin HCM Constanţa a fost învinsă duminică, la Buzău, de echipa rusă Chekhovskie Medvedi, cu scorul de 28-22 (14-11), în cel de-al cincilea meci din grupa A a Ligii Campionilor.

59 afișări
Imaginea articolului HCM Constanţa, a doua înfrângere în Liga Campionilor la handbal

HCM Constanţa, a doua înfrângere în Liga Campionilor la handbal (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

HCM a început excelent disputa cu ruşii, conducând cu 3-1, după 5 minute, într-o atmosferă "explozivă" în tribune. Oaspeţii au echilibrat partida, 5-5 (min. 12), profitând de ratările adverse, dar n-au putut ţine ritmul prea mult (8-6, min. 15). Apărarea lui HCM a incomodat vizibil axul central al ofensivei ruşilor, care au făcut însă eforturi şi au mai egalat o dată, 8-8 (min. 19) şi mai mult, au preluat conducerea, 8-9. HCM a plătit tribut "secetei" din atac (un singur gol marcat în opt minute), 9-12 (min. 26), pentru ca scorul pauzei să fie 11-14, după un "cadou" făcut de Buricea lui Kovalev, care a marcat pe contraatac.

La reluare, ruşii au mărit diferenţa (12-19, min. 42), profitând de schema falimentară în acest meci a antrenorului Kurtes, care preferă des în atacul HCM, schimbarea portarului Stănescu, cu a lui Buricea, pe post de "portar înaintaş". Cu un singur gol marcat în primele 16 minute ale reprizei secunde, HCM nu a mai putut spera la prea mult. Portarul Grams (22 intervenţii) a apărat din cam toate unghiurile, a şi marcat un gol din poartă în poartă, scăzând şi mai mult moralul constănţenilor, care nu au mai reuşit revirimentul până la final, scor 22-28.

Marcatorii echipei HCM Constanţa au fost Toma 7 goluri, Buricea 4, Nicolae 3, Sabou 2, Băiceanu 2, Csepreghi 2, Dimache 1, Schuch 1, în timp ce pentru ruşi au punctat Kovalev 7, Filippov 6, Shelmenko 4, Starykh 4, Chipurin 3, Chernoivanov 2, Rastvortsev 1, Grams 1.

Pentru campioana României este a doua înfrângere în grupa A, după cea din meciul de debut, acasă, cu Pevafersa Valladolid (23-26).

HCM Constanţa se va întâlni joi, în ultimul meci al grupei A din 2009, tot cu ruşii de la Chekhovskie, dar în deplasare. Programul pentru campioana României în grupa A va continua în 2010, când constănţenii se vor duela cu Montpellier (14 februarie).

După cinci runde disputate, grupa A este condusă de francezii de la Montpellier, care au adunat 8 puncte, câştigând şi ei, tot duminică, în faţa ungurilor de la Pick Szeged (30-23). Pe locul secund se află Pevafersa Valladolid, cu 7 puncte, urmată de Chekhovskie şi HCM, ambele cu câte 6 puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici