Henry consideră că rejucarea partidei Franţa-Irlanda ar fi "cea mai corectă soluţie"

Atacantul francez Thierry Henry, al cărui henţ în returul barajului Franţa-Irlanda (1-1) a dus la eliminarea echipei irlandeze din cursa pentru calificarea la CM-2010, a declarat că rejucarea acestui meci ar fi "cea mai corectă soluţie", într-un comunicat publicat în Marea Britanie.

21 afișări
Imaginea articolului Henry consideră că rejucarea partidei Franţa-Irlanda ar fi "cea mai corectă soluţie"

Henry consideră că rejucarea partidei Franţa - Irlanda ar fi "cea mai corectă soluţie"

"Soluţia cea mai corectă ar fi, desigur, rejucarea meciului, dar acest lucru nu este responsabilitatea mea. Sunt în mod natural deranjat de modul în care am câştigat acel baraj şi îmi pare extrem de rău pentru irlandezi care într-adevăr merită să fie în Africa de Sud", a menţionat jucătorul francez în comunicat.

Acest comunicat a lui Henry vine după ce FIFA a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că meciul dintre reprezentativele Franţei şi Irlandei, scor 1-1, din barajul pentru calificarea la Cupa Mondială, nu se va rejuca, deoarece deciziile arbitrilor luate în timpul partidelor sunt considerate definitive.

Henry a fost extrem de criticat în Irlanda, dar şi în Anglia, acolo unde era o figură extrem de respectată, după ce a comis un henţ la golul egalizator marcat de naţionala Franţei, prin Gallas, ce a dus la eliminarea Irlandei din cursa pentru CM-2010. Această fază a creat o adevărată controversă şi în Franţa, unde a devenit obiectul dezbaterilor politice.

"Nu pot să fac altceva mai mult decât să recunosc că balonul mi-a atins mâna la golul egalizator şi să spun că în pare extrem de rău pentru irlandezi. Am mai spus acest lucru şi îl repet: Da, am atins mingea cu mâna. Nu sunt un trişor şi nu am fost niciodată", a adăugat Henry.

Presa irlandeză l-a calificat, joi, drept "trişor" pe atacantul francez Thierry Henry, considerând că naţionala Irlandei a fost "furată" în meciul cu Franţa, scor 1-1, din barajul pentru accesul la CM-2010.

Naţionala franceză s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale din 2010, după ce a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 după prelungiri, cu reprezentativa Irlandei, în returul barajului european. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reuşind egalarea prin Gallas, în minutul 103, după o fază la care Thierry Henry a comis henţ. În tur, la Dublin, francezi au învins, cu scorul de 1-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici