Hicks şi Gillett ar putea să nu mai fie nevoiţi să vândă FC Liverpool

Royal Bank of Scotland, principalul creditor al FC Liverpool, ar putea extinde la 6 luni termenul limită la care gruparea poate returna împrumutul ce îl are la această bancă, astfel că proprietarii Tom Hicks şi George Gillett nu ar mai fi nevoiţi să vândă rapid clubul, informează Liverpool Echo.

55 afișări
Imaginea articolului Hicks şi Gillett ar putea să nu mai fie nevoiţi să vândă FC Liverpool

Hicks şi Gillett ar putea să nu mai fie nevoiţi să vândă FC Liverpool (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Extinderea acestui termen limită va uşura sarcina financiară a celor doi proprietari americani ai clubului şi le va da timp în încercarea de a găsi un cumpărător. Liverpool are împrumuturi de 237 de milioane de lire sterline, iar creditorii săi, Royal Bank of Scotland (RBS) şi banca americană Wachovia, au cerut o rambursare de 100 de milioane de lire sterline în luna iulie. Totuşi, RBS este gata să extindă termenul limită până la şase luni, care să permită clubului să caute investitori noi", notează sursa citată, în ediţia sa online.

Potrivit Liverpool Echo, proprietarii americani ai clubului englez vor confirma oficial, în acestă săptămână, că FC Liverpool este de vânzare. Actualii proprietari ai grupării au desemnat banca Barclays Capital să caute noi investitori.

De asemenea, proprietarii FC Liverpool sunt pe cale să oficializeze numirea conducătorului companiei British Airways, Martin Broughton, în calitate de preşedinte independent al clubului. Numirea lui Broughton şi alegerea Barclays Capital par a nu avea nicio legătură, precizează sursa citată.

Potrivit cotidianului The Guardian, numirea lui Broughton în funcţia de preşedinte al FC Liverpool este o parte a propunerii făcută de Royal Bank of Scotland privind refinanţarea datoriei clubului, reprezentând un semn al creşterii influenţei RBS în Consiliul Director al grupării.

Conform presei britanice, Martin Broughton este un recunoscut suporter al echipei Chelsea Londra, formaţie pe care o susţine de 54 de ani. Mai mult decât atât, Broughton are chiar abonament la meciurile de pe teren propriu ale formaţie londoneze în Premier League.

Hicks şi Gillett au cumpărat clubul FC Liverpool de la acţionarul majoritar David Moores, în 2007, pentru suma de 219 milioane de lire sterline. Conform presei engleze, cei doi proprietari americani sunt dispuşi să cedeze clubul pentru suma de 500 de milioane de lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici