Hiroshi Mikitani, CEO-ul Rakuten: Găzduirea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, o ”misiune sinucigaşă” pentru Japonia

  • Niponul a cărui companie stă înscrisă pe pieptul lui Messi crede că lumea n-a scăpat de pandemie.
  • Mikitani, într-un interviu pentru CNN, consideră că marea competiţie estivală ar trebui anulată.
  • Întrecerea din Japonia este programată să se ţină în intervalul 23 iulie-8 august 2021.
554 afișări
Imaginea articolului Hiroshi Mikitani, CEO-ul Rakuten: Găzduirea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, o ”misiune sinucigaşă” pentru Japonia

Hiroshi Mikitani Sursa foto: japantimes.co

Încă un semnal de alarmă puternic este tras de unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din lume, înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiţie amânată deja o dată cu un an din pricina pandemiei.

Şeful japonez al companiei Rakuten, sponsor principal la fornmaţia de fotbal FC Barcelona, numeşte Jocurile Olimpice de la Tokyo o „misiune de sinucidere” pentru guvernul ţării sale.

Hiroshi Mikitani, CEO-ul Rakuten, afirmă pentru CNN că pentru Japonia este o „misiune sinucigaşă” să găzduiască Jocurile Olimpice de la Tokyo anul acesta. Ceremonia de deschidere pentru care este stabilită pentru 23 iulie.

Motivele exprimate de japonez au legătură directă cu COVID-19. ”Riscul este foarte mare. Nu este o decizie foarte înţeleaptă să se ţină aceste Jocuri. Ar trebui să fie anulate”, crede Mikitani, într-un interviu acordat pentru CNN, sporind presiunea care vine dinspre opinia publică.

”Am încercat să îi convig pe guvernanţi să renunţe, dar nu am reuşit, pănâ acum. Vaccinul nu este perfect, fie că este vorba despre Pfizer, fie că este vorba despre Moderna”, a mai afirmat omul de afaceri.

”Nu e încă momentul să sărbătorim”, a conchis niponul, dând exepmplu Indiei şi Braziliei, ţări care se luptă din greu pentru a limita efectele create de pandemie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici