Hoffenheim a depus un memoriu la federaţia germană, după golul "fantomă" al lui Kiessling

Clubul Hoffenheim a depus un memoriu după golul "fantomă" de la meciul pierdut în faţa echipei Bayer Leverkusen, scor 1-2, vineri seară, în campionatul Germaniei, a anunţat Federaţia Germană de Fotbal (DFB), precizând că este în contact cu FIFA în ceea ce priveşte acest caz.

305 afișări
Imaginea articolului Hoffenheim a depus un memoriu la federaţia germană, după golul "fantomă" al lui Kiessling

Hoffenheim a depus un memoriu la federaţia germană, după golul "fantomă" al lui Kiessling (Imagine: Shutterstock)

DFB a precizat că va asculta zilele următoare variantele arbitrului Felix Brych, celor două cluburi şi Comisiei de Control.

Atacantul formaţiei Bayer Leverkusen, Stefan Kiessling, a marcat al doilea gol "fantomă" din istoria Bundesligii, mingea intrând în poartă prin exterior, printr-o mică gaură din plasă, la meciul cu Hoffenheim, scor 2-1. La 23 aprilie 1994, fundaşul echipei Bayern Munchen Thomas Helmer a fost creditat cu un "gol fantomă" la meciul cu formaţia FC Nurnberg. Arbitrul a validat golul oferind victoria formaţiei Bayern, scor 2-1. După o plângere depusă de FC Nurnberg, federaţia a reprogramat meciul, iar Bayern s-a impus, scor 5-0.

"Cred că vom revedea imaginile. Nu se poate ca pentru Bayern să se rejoace un meci, iar pentru Hoffenheim nu", a declarat antrenorul Markus Gisdol.

"Este de înţeles că un astfel de gol poate fi perceput ca o nedreptate. Înţelegem dorinţa de rejucare a meciului, dar ştim din experienţă cât susţine FIFA deciziile arbitrilor", a declarat vicepreşedinele DFB, Rainer Koch.

Vizat de numeroase critici, Kiessling şi-a cerut scuze, sâmbătă, printr-un mesaj postat pe Facebook: "După ce am văzut înregistrarea, pot să spun că acel gol nu a fost valabil. Îmi pare foarte rău. Bineînţeles, nu este agreabil să câştigi astfel. Echitatea este importantă în fotbal, pentru clubul meu şi pentru mine personal".

"Mingea era în plasă şi pentru toţi cei de pe teren a fost un gol valabil. Însă acum ştiu că nu a fost aşa. Este neplăcut pentru mine că am acordat un gol care nu era valabil", a declarat şi arbitrul Felix Brych.

Imaginile televizate au arătat că arbitrul asistent nu a menţionat vreo problemă în timpul inspectării porţilor înainte de meciul de vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici