Holyfield urcă în ring pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru victimele SIDA

Fostul campion mondial la categoria grea Evander Holyfield va disputa un meci-eveniment în Etiopia, în luna iulie, pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru victimele SIDA, au anunţat, vineri organizatorii, citaţi de AFP.

3 afișări

Fostul campion în vârstă de 46 de ani va boxa împotriva pugilistului american de origine etiopiană, Sammy Retta, 35 de ani, care vine de la categoria super-mijlocie, la data de 26 iulie, în Addis Abeba.

"Cei doi pugilişti împreună cu echipele lor vor ajunge la Addis Abeba, la 17 mai, pentru a semna contractul şi pentru a face o campanie promoţională disputei ce va avea loc la 26 iulie", a menţionat unul din organizatori, Eshetu Belay, în timpul unei conferinţe de presă.

Organizarea acestui evenimet va costa 7 millioane de dolari (5,15 milioane de euro), a specificat Belay, fără a da exact suma ce-i va reveni lui Holyfield după acest meci. "Evander s-a arătat foarte entuziast că poate lupta pentru prima dată în Africa, şi este încântat că poate lua parte la o asemenea cauză", a punctat Belay.

Holyfield, fost campion WBC al greilor între 1990 şi 1992, nu şi-a încheiat cariera sportivă. Evander Holyfield a fost învins, la 20 decembrie 2008, de Nikolai Valuev, într-o întâlnire pentru centura WBA la categoria grea, ce a avut loc la Zurich.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici