Horia Tecău a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa

Tenismanul Horia Tecău a primit, vineri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, distincţia fiind ridicată de către tatăl sportivului, care a prezentat şi trofeul de campion la Wimbledon câştigat de jucătorul român în acest an, în proba de dublu.

137 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa

Horia Tecău a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Consilierii locali au acordat în cadrul şedinţei de vineri distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa jucătorului de tenis Horia Tecău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat cu acest prilej că avea de gând să mai demult acest proiect de hotărâre, alegând acest moment la scurt timp după ce Horia Tecău a câştigat proba de dublu de la Wimbledon.

"Trebuie să recunosc că avem mai demult programat să fac acest lucru ca o recunoaştere pentru cei care duc numele Constanţei departe pe tot ce înseamnă mapamond, fac acest lucru cu mândrie, cu cinste, cu onoare şi fac ca despre Constanţa şi despre România să se audă şi lucruri bune. Într-adevăr lumea sportului este un domeniu de activitate care se transformă într-un ambasador şi care vine şi leagă punţi între civilizaţii, între continente. Întrucât rezultele excepţionale din ultima vreme ale lui Horia au apărut aş îndrăzni să zic aşteptat şi meritat, am iniţiat acest proiect de hotărâre", a afirmat Decebal Făgădău.

Tatăl sportivului, Romeo Tecău, a venit împreună cu trofeul câştigat de Horia la Wimbledon, spunând că fiul său nu a putut fi prezent la această ceremonie deoarece se află în SUA.

"Mă aflu aici în postura de mesager al fiului meu care din păcate în urmă cu câteva zile a trebuit să plece în SUA pentru a onora anumite competiţii, dar a vrut să fie prezent prin acest trofeu aici alături de dumneavoastră pentru a mulţumi pentru onoare deosebită care i s-a făcut, aceea de a i se acorda titlul de cetăţean de onoare. Totodată, m-a rugat să vă transmit că nu se va limita la acest titlu onorific de cetăţean de onoare, ci va dori să fie un cetăţean de onoare activ prin aceea că vrea să dea înapoi oraşului multe din lucrurile pe care le-am învăţat şi anume tinerilor, copiilor iubitori ai sportului. Vă asigur că va fi un cetăţean de onoare activ al municipiului Constanţa şi că întotdeauna va onora calitatea de cetăţean de onoare în toate competiţiile la care va participa", a declarat Romeo Tecău.

Horia Tecău a câştigat în această lună turneul de la Wimbledon la dublu alături de olandezul Jean-Julien Rojer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici