Horia Tecău continuă cursa pentru Turneul Campionilor. Clasamentul ATP

Tenismanul Horia Tecău se menţine pe locul 15, cu 3.490 de puncte, în clasamentul ATP de dublu dat publicităţii luni, românul şi partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, ocupând în continuare locul 6 în clasamentul pe echipe, ce contează pentru Turneul Campionilor de la Londra.

278 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău continuă cursa pentru Turneul Campionilor. Clasamentul ATP

Horia Tecău continuă cursa pentru Turneul Campionilor (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Pentru finala sezonului mai sunt disponibile patru locuri, după ce patru perechi au obţinut deja calificarea. Bob şi Mike Bryan, Daniel Nestor şi Nenad Zimonjici, Alexander Peya şi Bruno Soares, precum şi Julien Benneteau şi Edouard Roger-Vasselin sunt în posesia "biletelor" pentru Londra.

Principali favoriţi la Stockholm, dar eliminaţi săptămâna trecută în primul tur, Tecău şi Rojer continuă cursa pentru Turneul Campionilor la Valencia, o competiţie de 500 de puncte ATP, unde sunt cap de serie numărul 4.

Ultimul turneu care va stabili echipele calificate pentru Londra va fi cel de săptămâna viitoare, de la Paris Bercy, din categoria Masters 1.000.

După ce nu a reuşit să-şi apere titlul cucerit anul trecut la Viena, Florin Mergea, doar semifinalist săptămâna trecută în capitala Austriei, a coborât două poziţii, până pe locul 27 ATP de dublu, cu 1.580 de puncte.

În clasamentul de simplu, Victor Hănescu a urcat de pe locul 134 pe 130, cu 415 puncte. Adrian Ungur a coborât o poziţie şi se află pe locul 156, cu 348 de puncte, iar Marius Copil a urcat 17 poziţii şi ocupă locul 164, cu 326 de puncte.

Copil, jucător venit din calificări, a atins săptămâna trecută sferturile de finală ale turneului de la Stockholm, fiind învins în această fază de cehul Tomas Berdych, principalul favorit, scor 6-2, 6-2.

Primii zece jucători din clasamentul ATP de simplu sunt următorii:

1. Novak Djokovici (Serbia) 11.510 puncte;

2. Roger Federer (Elveţia) 9.080;

3. Rafael Nadal (Spania) 8.105;

4. Stanislas Wawrinka (Elveţia) 5.385;

5. David Ferrer (Spania) 4.585;

6. Tomas Berdych (Cehia) 4.485;

7. Kei Nishikori (Japonia) 4.355

8. Marin Cilici (Croaţia) 4.105;

9. Milos Raonici (Canada) 3.840;

10. Andy Murray (Marea Britanie) 3.795.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici