Iancu cere FRF să informeze UEFA şi FIFA că palmaresul clubului Poli aparţine grupării sale

Preşedintele Poli Ştiinţa Timişoara, Marian Iancu, solicită prin intermediul site-ului oficial, Federaţiei Române de Fotbal să "îşi repare greşeala şi să anunţe în mod oficial FIFA şi UEFA" că palmaresul clubului Politehnica Timişoara aparţine grupării sale şi nu celei patronate de Claudio Zambon.

16 afișări
Imaginea articolului Iancu cere FRF să informeze UEFA şi FIFA că palmaresul clubului Poli aparţine grupării sale

Iancu cere FRF să informeze UEFA şi FIFA că palmaresul clubului Poli aparţine grupării sale (Imagine: Mediafax Foto)

"Tribunalul de la Lausanne nu a fost sesizat niciodata cu privire la palmares de către Zambon. Singura instituţie care a judecat în această privinţă a fost FRF, prin comisia de arbitraj sportiv (n.r. - Curtea de Arbitraj pentru Fotbal), care a hotărât definitiv şi a transmis oficial Politehnicii 1921 Ştiinţa Timişoara că palmaresul îi aparţine în mod definitiv. TAS se pronunţă în continuare pe nişte drepturi pe care le solicită Zambon, obţinute în urma documentelor false, greşit emise, şi ulterior recunoscute ca neadevărate de către FRF prin semnătura lui Adalbert Kassai. În acest moment, deţinem în mod oficial palmaresul şi toate drepturile conexe ce rezultă, ale Politehnicii Timişoara, înfiinţată în 1921, şi nu există nicio hotărâre care să mai poată modifica acest fapt. Mai mult, şi Justiţia Română a pronunţat o hotărâre definitivă în acest sens. Este obligaţia FRF să-şi repare greşeala şi să anunţe în mod oficial FIFA şi UEFA că palmaresul ne aparţine şi să le transmită documentele care stau la baza acestui fapt", a spus Iancu, într-un comunicat postat pe site-ul politimisoara.com.

Potrivit site-ului prosport.ro, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca Poli Ştiinţa Timişoara să nu mai poată folosi, începând cu data de 30 iunie, numele şi culorile alb-violet. De asemenea, Poli Ştiinţa ar trebui să plătească câte 5.000 de euro pentru fiecare meci disputat în acest sezon. În caz contrar, Poli Ştiinţa Timişoara va fi depunctată cu şase puncte pentru fiecare meci pe care îl va disputa în sezonul viitor.

Poli Ştiinţa Timişoara, gruparea din Liga I, prezidată de Marian Iancu, şi Poli Timişoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, care activează acum în Liga a IV-a, îşi dispută de mai mult timp palmaresul şi însemnele Politehnicii Timnişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici