Iancu îl acuză pe Lupescu că ar fi implicat în mafia pariurilor

Preşedintele clubului Poli Ştiinţa Timişoara, Marian Iancu, l-a acuzat, luni seară, pe directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, că ar fi implicat în mafia pariurilor, dat fiind faptul că face reclamă pentru o casă de pariuri.

1 afișare
Imaginea articolului Iancu îl acuză pe Lupescu că ar fi implicat în mafia pariurilor

Iancu îl acuză pe Lupescu că ar fi implicat în mafia pariurilor

"Mafia pariurilor sportive alege un om din federaţie şi la noi există acel om care face reclamă la o firmă de pariuri sportive, afirmaţia îl vizează pe Ionuţ Lupescu. Nu am date, că nu fac cercetări. Cum vă imaginaţi că Lupescu deleagă anumiţi arbitri la meciuri care sunt incluse la anumite case de pariuri?", a spus Marian Iancu, într-o intervenţie telefonică la Fanatik Show.

Iancu a lăsat să se înţeleagă că îl suspectează pe Lupescu că poate truca meciuri pentru mafia pariurilor sportive. "Poate trânti două, trei meciuri. Gândiţi-vă câţi bani poţi lua dacă într-o etapă influenţezi rezultatul a două meciuri! S-a stabilit până acum vreo sancţiune pentru Lupescu dacă greşeşte o delegare?", a punctat oficialul grupării timişorene.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, invitat în emisiune, a declarat că nu ştia că Ionuţ Lupescu apare într-o reclamă la o casă de pariuri şi a subliniat că fostul internaţional a făcut o mare greşeală acceptând acest lucru. "Noi, Liga, suntem în procese cu casele de pariuri. Lupescu face reclamă? Este o mare greşeală! Doamne, Dumnezeule! Incredibil, nu ştiam. Dacă mă puneţi pe mine să fac delegările de arbitri şi aş avea relaţii cu casele de pariuri, aş fi ca Abramovici în cinci ani", a punctat Dragomir.

Dumitru Dragomir a mai declarat că în prima parte a campionatului delegările i s-au părut "dezastruoase" şi crede că arbitrii ar putea fi tentaţi să ajute echipa Dinamo, după ce Lupescu, cel care stabileşte delegările, a afirmat că este suporter al campioanei. "Până acum, delegările mi s-au părut dezastruoase, iar arbitrajele slabe. Unele echipe au fost dezavantajate sistematic. Îl acuz pe Lupescu de neştiinţă, nu de hoţie. Lupescu să-şi asume responsabilitatea pentru greşelile de arbitraj. Nu există oameni fără prietenii. Arbitrii sunt tentaţi să ajute Dinamo după ce Lupescu a recunoscut că este dinamovist", a adăugat preşedintele LPF.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că l-a avertizat pe Lupescu în privinţa reclamei la casele de pariuri. "E o greşeală că Lupescu a făcut reclamă la acea casă de pariuri. I-am atras atenţia şi mi-a spus că va renunţa. În orice caz, el nu face asta pentru bani", a spus Sandu.

LPF a trimis, luni, la FRF, o adresă prin care solicită aplicarea dorinţei a 14 cluburi din Liga I privind revenirea la sistemul de delegare a arbitrilor prin tragere la sorţi. În primele 19 etape ale Ligii I delegările au fost făcute de directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, conform unei hotărâri a Comitetului Executiv al forului român. Lupescu şi FRF au anunţat că se opun modificării sistemului de delegare a arbitrilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici