Iancu: TAS va sprijini şi întări decizia Comisiei de Disciplină a LPF

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, vineri, după decizia Comisiei de Disciplină a LPF, ca Rapid să piardă la "masa verde" meciul cu formaţia din Banat, că îşi doreşte ca gruparea giuleşteană să facă apel la TAS, pentru că această instanţă va întări hotărârea ligii.

20 afișări
Imaginea articolului Iancu: TAS va sprijini şi întări decizia Comisiei de Disciplină a LPF

Iancu: TAS va sprijini şi întări decizia Comisiei de Disciplină a LPF (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"E bine să se meargă la TAS, pentru că se va da o hotărâre care va sprijini şi întări decizia dată de Comisia de Disciplină. Atunci ne vom da seama cu toţii că fotbalul românesc mai are o şansă, că este pe drumul cel bun. Suntem doar la început, dar se văd semnele unui viitor în fotbalul românesc, pentru că este o hotărâre dură, dar care trage un semnal de alarmă pentru oricine care se gândeşte că se poate trece aşa uşor", a spus Iancu, la Sport.ro.

Marian Iancu este de părere că Steaua şi Dinamo sunt de partea Rapidului în acest caz, pentru că le este frică de forţa Timişoarei. "S-au dus vremurile alea de dinainte de 1989, dar unele tot aşa au rămas, dar nu mai merge. Există regulamente, apoi să le respectăm. De ce Steaua a putut să-şi facă transferurile până în data de 25, de ce şi Dinamo, şi acum îi apără? Pentru că sunt în aceeaşi conjunctură şi au interesele comune ca Timişoara să fie ţinută sub ele", a completat Iancu.

Oficialul grupării bănăţene a menţionat că îi pregăteşte un dosar directorului sportiv al FC Dinamo, Florin Prunea, pentru a stabili dacă acesta are dreptul să stea pe banca tehnică a bucureştenilor la meciurile de campionat.

"Acum urmează Dinamo, staţi liniştiţi. Prunea ştie de ce strigă. Acum îi facem dosarul domnului Prunea ca să îl chemăm în faţa comisiilor pe două direcţii: una, vrem să ştim şi noi ce impact asupra legilor fotbalului au dovezile din dosarul penal de la Piteşti, acolo unde este inculpat. Există prezumţia că el a făcut trafic de influenţă şi vreau să ştiu acum, pentru că a intrat sub jurisdicţia comisiilor şi putem să-l chemăm la Ligă şi doi, vrem să ştim şi noi dacă există o incompatibilitate între contractul care există şi în ziua de azi la FRF, în stare latentă, adică suspendat, în incompatibilitate cu funcţia de oficial pe banca lui Dinamo. Domnule Prunea, stai liniştit că muncim cu sârg. A venit timpul ca fotbalul să se însănătoşească din baza lui, din izvorul lui, din regulamente", a adăugat Iancu.

Comisia de Disciplină a LPF a decis, vineri, ca echipa Rapid să piardă, cu scorul de 0-3, meciul cu FC Timişoara, din etapa a XX-a a Ligii I, considerând că jucătorii rapidişti Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc în partida disputată pla 5 martie şi încheiată cu victoria rapidiştilor cu scorul de 1-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici