Ienei: Nu cred că România este cea mai bună echipă a grupei

Fostul selecţioner Emeric Ienei a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX că nu crede că reprezentativa României este cea mai bună echipă a grupei G, chiar dacă este calificată la Euro-2008 şi ocupă în prezent locul întâi, dar a precizat că acest lucru e mai puţin important decât participarea la Euro.

2 afișări
Imaginea articolului Ienei: Nu cred că România este cea mai bună echipă a grupei

Ienei: Nu cred că România este cea mai bună echipă a grupei

"Nu cred că România este cea mai bună echipă a grupei. Dar nu asta contează, ci faptul că ne-am calificat. Este într-adevăr o echipă redutabilă şi sper să dovedească asta la europene. Valoarea echipei se va vedea clar la turneul final în funcţie de cât de sus mergem", a spus tehnicianul.

Ienei este de părere că această calificare este mai importantă decât precedentele având în vedere că vine după o pauză de opt ani. "Această calificare este mai importantă pentru fotbalul românesc decât celelalte pentru că a venit după o pauză de opt ani. Este extrem de valoroasă această calificare. Ea arată că putem să ne întrecem cu echipe notabile din Europa", a afirmat Ienei.

Antrenorul care a condus România la Euro-2000, după ce Victor Piţurcă fusese demis de conducerea FRF în urma unui conflict cu jucătorii Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Dan Petrescu, susţine că actualul selecţioner merita să se afle pe banca echipei naţionale şi la turneul final din Belgia şi Olanda. Întrebat dacă atunci i s-a făcut o nedreptate lui Piţurcă, Ienei a răspuns: "Nu ştiu dacă i s-a făcut o nedreptate pentru că nu ştiu care a fost exact motivul pentru care a fost demis. Au fost nişte conflicte şi era bine dacă exista o mai bună comunicare între părţile implicate. Dar cu siguranţă Piţurcă merita să stea pe banca naţionalei la Euro-2000. E normal, pentru că el calificase echipa".

În schimb, Emeric Ienei a menţionat că nu poate spune dacă România putea ajunge la un nou turneu final mai devreme de opt ani dacă Victor Piţurcă rămânea selecţioner după 1999: "Nu pot să spun asta. Nu avem argumente. S-au schimbat jucătorii... Piţurcă a reuşit însă să facă un grup acum care să obţină calificarea. Piţurcă este un foarte bun regizor, iar actorii sunt la fel de buni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici