Iga Swiatek a câştigat primul titlu din carieră pe teren propriu, la Varşovia

Iga Swiatek a reuşit în cele din urmă să câştige un trofeu pe pământ natal, după ce s-a impus duminică, la Varşovia, în Openul Poloniei 2023.

113 afișări
Imaginea articolului Iga Swiatek a câştigat primul titlu din carieră pe teren propriu, la Varşovia

Câştigarea unui trofeu WTA pe teren natal a fost întotdeauna un vis pentru Swiatek, aşa cum chiar ea a afirmat. Este un lucru despre care poloneza vorbeşte tot timpul, ea recunoscând că a simţit destul de mult stres la începutul săptămânii.

Meciurile amânate de câteva ori din cauza vremii nefavorabile, au făcut ca Swiatek să joace două meciuri, atât sâmbătă, cât şi duminică.

Adversara din finală a fost experimentata Laura Siegemund, însă nemţoaica nu a reuşit să se opună, pierzând categoric cu 6-0, 6-1, în puţin peste o oră de joc.

În primul set, Swiatek a pierdut doar două puncte la serviciu şi a pierdut doar 8 din 22 de puncte la retur.

Setul al doilea nu a adus nicio schimbare semnificativă, chiar dacă Siegemund a încercat din răsputeri să îi reziste lui Swiatek.

Primul trofeu al lui Swiatek pe pământ natal şi al 15-lea la general. Urmează etapa nord-americană, pe hard, poloneza fiind campioana în exerciţiu la US Open.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici