Iga Swiatek e prima finalistă la Roland Garros. Poloneza e la un pas de al patrulea titlu la Paris

Iga Swiatek, numărul unu mondial, este la o victorie distanţă de al patrulea său titlu la Roland Garros, după ce s-a impus cu 6-2, 6-4 în faţa lui Coco Gauff, cap de serie numărul 3, în semifinalele de joi.

Urmărește
298 afișări
Imaginea articolului Iga Swiatek e prima finalistă la Roland Garros. Poloneza e la un pas de al patrulea titlu la Paris

Pe arena Philippe Chatrier, poloneza Swiatek a avut nevoie de o oră şi 37 de minute pentru a trece de americanca Gauff pentru a 11-a oară în cele 12 întâlniri din carieră.

Pentru a cuceri al cincilea titlu de Grand Slam din carieră, Swiatek va trebui să învingă sâmbătă o finalistă de Grand Slam aflată la prima participare. Aceasta va fi, fie Jasmine Paolini, cap de serie nr. 12, fie Mirra Andreeva, în vârstă de 17 ani, care se vor înfrunta în a doua semifinală de joi.

Performanţele continuă să se adune în palmaresul lui. Ea este a treia jucătoare, din 2000 încoace, care ajunge de trei ori consecutiv în finala feminină de simplu de la Roland Garros, alăturându-se lui Justine Henin (2005-2007) şi Maria Sharapova (2012-2014).

Swiatek a câştigat 20 de meciuri consecutive la acest turneu, devenind astfel doar a cincea femeie din Era Open care reuşeşte această performanţă la Roland Garros. Ea se alătură lui Chris Evert (29 consecutive, 1984-1991), Monica Seles (25, 1990-1996), Justine Henin (24, 2005-2010) şi Stefanie Graf (20, 1987-1989).

Swiatek, în vârstă de 23 de ani, este, de asemenea, a doua cea mai tânără jucătoare din Era Open care a ajuns în patru finale la Roland Garros, fiind mai în vârstă doar decât Stefanie Graf, care avea 20 de ani când a ajuns în a patra finală la Roland Garros, în 1990.

Swiatek se află, de asemenea, în mijlocul unei alte serii lungi de victorii pe zgură, având acum 18 victorii consecutive pe această suprafaţă. Această serie actuală egalează cea mai bună performanţă a sa de victorii în serie pe zgură, realizată între turneele de la Stuttgart şi Varşovia în 2022.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici