Igna va conduce CCA până la 15 iunie, apoi Huzu şi Lăzărescu îşi vor intra în atribuţii

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Ioan Igna va conduce Comisia Centrală a Arbitrilor până la 15 iunie, urmând ca până atunci noul preşedinte Aron Huzu şi prim-vicepreşedintele Dan Lăzărescu să-şi aleagă echipa care va forma CCA.

7 afișări

"În cadrul Comitetului Executiv a avut loc o dezbatere legată de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor. Comitetului Executiv a aprobat ca actuala Comisie să-şi desfăşoare activitatea sub comanda lui Ioan Igna până la sfârşitul acestui sezon, inclusiv după barajele de promovare. Huzu şi Lăzărescu au la dispoziţie 45 de zile ca să mute sediul şi să contacteze alţi foşti arbitri pentru alcătuirea noii comisii. Aceasta nouă comisie va intra în rol după 15 iunie, când actuala comisie îşi va încheia mandatul", a spus Mircea Sandu.

Mircea Sandu a anunţat şi rezultatul votului din Comitetului Executiv pentru numirea lui Aron Huzu în funcţia de preşedinte al CCA. "După cum ştiţi, s-a făcut şi un sondaj privind opţiunea cluburilor din cele trei ligi. Astfel, au fost 66 de votanţi, iar 63 au votat diverse nume. Pentru funcţia de preşedinte, Crăciunescu a prjimit 13 voturi, Aron Huzu 22, Vasile Avram 10, Lăzărescu 4 şi Cornel Sorescu 13. Unul s-a abţinut. Având în vedere că am stabilit ca cei din viitoarea conducere să nu aibă rude de gradul I în corpul de observatori şi în rândul arbitrilor, am luat în discuţie trei nume, după ce şi domnul Crăciunescu a afirmat că nu poate colabora cu actuala conducere a Federaţiei. Astfel, pentru funcţia de preşedinte, domnul Aron Huzu a primit opt voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere. Iar Lăzărescu, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al CCA, una care deocamdată nu există în actuala organigramă, a primit opt voturi pentru şi o abţinere", a mai spus Sandu.

Fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, reţinut preventiv pentru 29 de zile în cazul de coupţie din fotbalul românesc, în care mai sunt implicaţi mai mulţi arbitri şi patronul FC Argeş, Cornel Penescu, a demisionat la 15 aprilie. Prerogativele de preşedinte au fost preluate de vicepreşedintele CCA, Marcel Lică, dar acesta s-a autosuspendat după ce numele său a fost implicat în acelaşi caz. Ulterior, Lică a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită.

Apoi, vicepreşedintele Nicolae Grigorescu a devenit coordonator al activităţii CCA, după o decizie a Comitetului Executiv al FRF, însă şi el a renunţat, săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici