Ilie Năstase: Îmi place de Federer, pentru că iubeşte tenisul

Ilie Năstase (70 de ani) a comentat în stilu-i caracteristic evenimentele momentului din tenisul mondial, dar a făcut şi o dezvăluire picantă de pe vremea când juca în circuitul profesionist.

414 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase: Îmi place de Federer, pentru că iubeşte tenisul

Ilie Năstase: Îmi place de Federer, pentru că iubeşte tenisul

Într-un interviu acordat agenţiei Omnisport, Năstase a făcut o remarcă interesantă, spunând că Federer nu ar avea nevoie de antrenor pentru a fi cel mai bun din lume. Pentru a-şi întări declaraţia, Năstase s-a comparat cu elveţianul pregătit de Severin Luthi şi Ivan Ljubicic: "N-ai cum să-l antrenezi pe Federer! Fiecare jucător mare îşi ia antrenor, dar de fapt joacă aşa cum simte el că trebuie să joace. Un antrenor îţi spune ce să faci, dar atunci când te numeşti Federer, poate nici nu îl asculţi de multe ori. El chiar poate să facă orice, aşa că, atunci când eşti antrenorul lui Roger, doar stai şi priveşti. Îmi amintesc că am jucat cel mai bun tenis atunci când am avut în lojă o femeie frumoasă în loc de antrenor. Atunci când intri pe teren, antrenorul nu prea mai are cu ce să te ajute".

Ilie Năstase nu consideră, deocamdată, că Federer este cel mai bun jucător din istorie, în ciuda faptului că elveţianul a cucerit în acest an, la Australian Open, al 18-lea titlu de Grand Slam: "Trebuie să mai aşteptăm, să vedem dacă Federer e cel mai bun din toate timpurile. Nu vreau să fac astfel de comparaţii, pentru că nu ar fi corect pentru jucători precum Rod Laver sau Pete Sampras". Dar fostul lider mondial a avut şi cuvinte de laudă pentru Roger: "Îmi place de Federer pentru că toţi îl întreabă ce va face meciul următor, iar el răspunde: 'Vreau doar să mă bucur de tenis'. Apoi câştigă turneul. Asta înseamnă că iubeşte tenisul. Nu sunt de acord cu oamenii care spun că trebuie să te retragi în glorie, asta este o prostie", a declarat fostul campion de la Roland Garros şi US Open.

Năstase a vorbit şi despre situaţia lui Novak Djokovic, sârbul care nu a mai convins în 2017. Românul are însă încredere în Djokovic, spunând că acesta va reveni la forma din trecut: "Cred că va reveni destul de curând. El poate să joace de luni până duminică, iar lunea următoare să o ia de la cap. Nu mulţi sunt capabili de aşa ceva. A fost prea multă presiune pe umerii lui, toată lumea se aştepta să câştige fiecare turneu, dar a obosit şi nu s-a mai putut concentra în ultima vreme. O explicaţie ar fi şi aceea că restul tenismenilor au început să joace mult mai bine. Dar Djokovic e un mare campion, probabil că e doar o chestiune de timp până când va începe să câştige titluri. E un mare luptător", a concluzionat Ilie Năstase.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici