Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, invitaţi la alegerile pentru preşedinţia FR Tenis

Florin Segărceanu, candidat la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, a declarat vineri, că foştii tenismeni Ion Ţiriac şi Ilie Năstase au fost invitaţi la Adunarea Generală Extraordinară de alegeri, programată, luni, la Poiana Braşov.

261 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, invitaţi la alegerile pentru preşedinţia FR Tenis

Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, invitaţi la alegerile pentru preşedinţia FR Tenis (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu am avut întotdeauna contactul cu Ilie Năstase şi ştiam că el nu o să participe la acele alegeri. Ştiam că nu va fi în ţară, cu toate că alte persoane au bănuit altceva. După acele alegeri, am avut ca prioritate discuţia cu cei doi (n.r. - Ilie Năstase şi Ion Ţiriac) pentru a-i face să se implice şi ei în aceste alegeri şi cred că am reuşit să-i fac să înţeleagă că opoziţia lor este foarte benefică pentru tenis. Mai mult ca sigur, în data de 23 o să fie prezenţi în sală, la Poiana Braşov", a afirmat Segărceanu.

Fostul căpitan nejucător şi antrenor al echipei de Cupa Davis a României a mai spus că printre priorităţile sale în programul pentru conducerea FR Tenis se numără stabilirea unei bune relaţii cu Ion Ţiriac şi Ilie Năstase şi promovarea tinerelor talente.

"Ne aflăm pe ultima sută de metri, iar în afară de obiectivele pe care le cunoaşteţi aş spune că lucrurile s-au schimbat puţin în rău, datorită acestei crize economice, care, din păcate, o să afecteze într-un fel şi sportul. Una dintre priorităţile mele a fost acest contact cu Ion Ţiriac şi cu Ilie Năstase, pentru că ei sunt garanţii contractelor pe care federaţia de tenis le are în acest moment", a spus Segărceanu.

"Pe lângă acest lucru, pot să vă spun că noi, mergând foarte mult în ţară, deja am identificat câteva cluburi pe care le putem folosi ca baze zonale de pregătire. Ne dorim să aducem un aer proaspăt în tenisul românesc, să promovăm cluburile care au acest obiectiv şi anume performanţele copiilor şi ale juniorilor", a explicat Florin Segărceanu.

Segărceanu: Alegerile se vor desfăşura în condiţii normale

Candidatul la funcţia de preşedinte al FRT este convins că, de această dată, alegerile se vor desfăşura în condiţii normale.

"Sper ca la Poiana Braşov lumea să nu mai fie nevoită să stea în frig. Personal am insistat ca cei doi mari campioni să fie prezenţi acolo şi cred că aceste alegeri se vor desfăşura în cele mai bune condiţii", a spus Segărceanu.

"Sunt convins că vom avea şi câteva surprize, dar forţele de ordine vor fi doar de formă, nu pentru a intimida. Vor fi şi mai mulţi reprezentanţi din partea ministerului sportului. Ştiu că şi doamna ministru (n.r. - Monica Iacob-Ridzi) doreşte să participe la aceste alegeri, dar nu ştiu dacă îi va permite timpul să fie prezentă, a mai adăugat fostul căpitan nejucător şi antrenor al echipei de Cupa Davis a României.

El a mai precizat că statului federaţiei de tenis va trebui modificat, iar fostul jucător Ilie Năstase trebuie să primească o funcţie "specială".

"Ar trebui să facem multe modificări şi pentru statutul federaţiei, pentru că acesta este făcut cu picioarele, nu ştiu dacă a fost făcut aşa din greşeală sau intenţionat. Aş vrea să propun în acest nou statut şi o funcţie specială pentru domnul Năstase. Nu ştiu cum ar putea să se numească aceea, preşedinte pe viaţă sau preşedinte delegat, încă nu ştiu, dar domnul Năstase trebuie să aibă locul lui în federaţie".

Şase candidaţi vor participa la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, care vor avea loc, luni, în cadrul Adunării Generale Extraordinare de la Poiana Braşov, informează site-ul oficial al forului român de tenis.

Citeşte şi:

Hărădău spune că îl dă în judecată pe contracandidatul său la şefia FR Tenis

Hărădău: Alegerile la funcţia de preşedinte al FRT, amânate 30 de zile

Dragomir: Îi respect decizia lui Pavel, dar nu o înţeleg

Ilie Năstase a demisionat din funcţia de preşedinte al FRT

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici