Ilie Stan: Îmi doresc foarte mult "primăvara europeană"

Noul antrenor al Stelei, Ilie Stan, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că printre obiectivele sale se numără accederea în faza următoare a Ligii Europa, din grupa J a competiţiei, şi apropierea de primele locuri ale Ligii I.

125 afișări
Imaginea articolului Ilie Stan: Îmi doresc foarte mult "primăvara europeană"

Ilie Stan: Îmi doresc foarte mult "primăvara europeană" (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Îmi doresc foarte mult «primăvara europeană» şi nu în ultimul rând să ne apropiem de locurile fruntaşe. Pentru mine nu există locul cinci, opt, ci doar locul unu", a spus Ilie Stan.

Ilie Stan a menţionat că a visat să pregătească Steaua de când s-a apucat de antrenorat.

"Sunt foarte bucuros, mi-am îndeplinit un vis. Este practic al doilea vis. Când am început să dau în minge visam să joc la Steaua, când m-am apucat de antrenorat, mi-am dorit foarte mult să pregătesc Steaua", a mai spus el.

Tehnicianul a menţionat că a preferat să colaboreze cu Narcis Răducan decât cu Mihai Stoica: "Domnul Becali m-a întrebat cu cine aş vrea să lucrez, cu Meme sau cu Narcis. Am spus că de mult mi-aş fi dorit să lucrez cu Meme, dar acum simt nevoia să lucrez cu Narcis pentru că îl cunosc foarte bine".

El se aştepta ca finanţatorul Gigi Becali să-i propună funcţia de antrenor.

"Nu am ezitat deloc să antrenez Steaua. Sincer am fost surprins când m-a sunat, dar pe undeva mă aşteptam. Mă gândeam că dacă pleacă Roni, ce soluţii ar mai avea domnul Becali. Sper să rezist cât mai mult şi să schimb echipa în bine", a adăugat Stan.

Stan i-a avertizat pe jucători că va urma o perioadă plină de sacrificii: "Fără disciplină, seriozitate, muncă, nu poţi face nimic. Marea performanţă aşa se face. Eu încerc prin venirea mea la Steaua să readuc acel spirit pe care îl avea. Nu va fi uşor, dar aşa cum îi ştiu pe jucătorii din lot, care au valoare, sunt pregătiţi pentru muncă şi sacrificii. Eu zic că putem să realizăm obiectivele, care rămân încă în picioare".

Tehnicianul o să discute despre contractul său la Steaua după partida cu Oţelul Galaţi.

"Pentru mine contează acum banii? Banii vin, o să vină. Atunci când câştigi o să vină totul. Important pentru mine acum este să treacă jocul de mâine şi apoi vom discuta şi alte probleme de contract", a anunţat oficialul stelist.

Ilie Stan consideră că jucătorii stelişti sunt demoralizaţi după egalul din Liga Europa, cu AEK Larnaca şi a salutat numirea lui Alex Bourceanu căpitan la Steaua.

"I-am văzut puţin abătuţi şi era normal să fie aşa. Le-am spus că meritau să câştige trei puncte în meciul din Cipru. Dar nu e de ajuns în fotbal să alergi, trebuie să şi gândeşti puţin. Nici nu venisem la Steaua şi mă gândeam că Alex ar putea fi căpitan la Steaua. M-am bucurat când s-a luat această decizie. Când se va face bine Tătăruşanu, vom vedea ce se întâmplă", a mai spus el.

Stan şi-ar dori ca Steaua să evolueze din nou pe stadionul din Bulevardul Ghencea: "Nu este numai dorinţa mea, ci şi a jucătorilor şi a suporterilor o reîntoarcere în în Ghencea. Este altceva acolo. Şi domnul Levi a spus asta. Ar fi extraordinar să ne facă o surpriză domnul Becali".

Steaua a plecat, sâmbătă dimineaţă, spre Buzău, unde o zi mai târziu, de la ora ora 21.30, va disputa partida cu Oţelul Galaţi, contând pentru etapa a IX-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici