În prima parte a Ligii I au jucat 130 de fotbalişti străini din 34 de ţări

În cele 18 etape disputate în prima parte a campionatului Ligii I, sezonul 2011-2012, au evoluat 130 de fotbalişti străini, reprezentând 34 de ţări de pe patru continente.

89 afișări
Imaginea articolului În prima parte a Ligii I au jucat 130 de fotbalişti străini din 34 de ţări

În prima parte a Ligii I au jucat 130 de fotbalişti străini din 34 de ţări (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Astfel, cei mai mulţi fotbalişti, 70, au venit din Europa, continent urmat apoi de America de Sud cu 38, Africa cu 19 şi Asia cu 3. Cu toate acestea, ţara cu cei mai mulţi reprezentanţi în Liga I este din America de Sud, Brazilia, cu 27. Jucători în număr mare în campionatul nostru au mai avut Portugalia (19), Serbia (13) şi Argentina (9).

Au jucat în schimb pentru echipele din Liga I şi jucători din ţări care de obicei nu erau reprezentate în campionatul intern precum Iordania, Republica Capului Verde, Spania, Danemarca, Italia, Olanda, Elveţia sau Franţa.

Dintre cele 18 echipe ale Ligii I doar Sportul Studenţesc nu a avut în lot în prima parte a campionatului niciun jucător străin. La fel ca şi în sezoanele precedente, CFR Cluj a avut cei mai mulţi fotbalişti străini, 20. În această ierarhie, gruparea ardeleană a fost urmată de FC Vaslui cu 15 străini, FC Braşov cu 13, FCM Târgu Mureş cu 10, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Astra Ploieşti cu câte 9.

Jucătorii străini reprezintă 29,4 la sută din totalul fotbaliştilor care au jucat în Liga I. De asemenea, ei reprezintă 31 la sută din totalul jucătorilor care au marcat în prima parte a campionatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici