În raportul observatorilor UEFA s-a insistat pe faptul că nimeni nu a fost agresat

Şeful departamentul organizare al FRF, Mircea Mihail, care a însoţit brigada de arbitri şi observatorii partidei Dinamo-Slovan Liberec, întreruptă după ce fanii au intrat pe teren, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că în raportul observatorului UEFA s-a insistat pe faptul că nimeni nu a fost agresat.

22 afișări
Imaginea articolului În raportul observatorilor UEFA s-a insistat pe faptul că nimeni nu a fost agresat

În raportul observatorilor UEFA s-a insistat pe faptul că nimeni nu a fost agresat (Imagine: Bogdan Maran/MediafaxFoto)

Violenţe la meciul Dinamo-Slovan Liberec

Violenţe la meciul Dinamo-Slovan Liberec

"UEFA e la curent cu tot ce se întâmplă pe stadioanele unde se dispută meciuri internaţionale. Încă de aseară au văzut imaginile de la partida Dinamo-Slovan pe internet, pe youtube. Aşa că nu putem în nicin fel să-i păcălim. Ei ştiu exact ce s-a întâmplat pentru că mai apoi au văzut şi DVD-ul meciului. În raport s-a insistat însă pe un lucru foarte important, că nimeni nu a fost atacat în timpul acelor incidente. Nimeni nu a fost agresat sau lovit. Ăsta e un lucru foarte important, de care cred că membrii comisiei de disciplină vor ţine cont", a declarat Mihail.

"Foarte important este faptul că în raport s-a specificat faptul că suporterii de la peluză nu au intrat pe gazon. În afara celui care a intrat primul şi a rupt steagul de la colţul terenului, au apucat să mai intre alţi doi. Iar arbitrul de centru a specificat faptul că a oprit jocul pentru a preîntâmpina o eventuală propagare a violenţei. Adică nu mai putea fi asigurată securitatea jucătorilor, gardul fiind rupt", a mai spus Mihail.

Violenţe la meciul Dinamo-Slovan Liberec

Pedeapsa maximă poate fi excluderea din competiţiile europene pe o perioadă de câţiva ani

"Pedeapsa minimă pe care o poate primi Dinamo este o amendă usturătoare şi suspendarea terenului pentru câteva etape, să joace la câteva sute de kilometri depăratre şi maximul pedepsei ar fi excluderea pe câţiva ani din cupele europene şi amendă. Ceea ce ar fi egal cu dezastrul. Ar putea însemna falimentul clubului. Să nu joci câţiva ani în cupele europene vă daţi seama că suporterii pleacă de lângă echipă, sponsorii şi finanţatorii la fel... Ar fi un dezastru!", a mai spus Mihail.

Meciul Dinamo - Slovan Liberec, de joi seară, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, a fost întrerupt în minutul 88, la scorul de 0-2, după ce suporterii de la Peluza Cătălin Hâldan au pătruns pe pista de atletism din jurul terenului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici