Încă un an fără tenis în China. ATP anulează evenimentele din 2022 din cauza restricţiilor COVID

Mastersul de la Shanghai şi alte trei turnee masculine din China nu vor avea loc în acest an din cauza restricţiilor COVID-19 din această ţară, a anunţat joi circuitul ATP.

87 afișări
Imaginea articolului Încă un an fără tenis în China. ATP anulează evenimentele din 2022 din cauza restricţiilor COVID

China a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă în februarie, în cadrul unor protocoale sanitare stricte, dar aproape toate celelalte evenimente sportive internaţionale din ţară din acest an au fost anulate sau amânate.

Preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi, a declarat luna trecută pentru Reuters că perspectivele turneului din 2022 din China sunt sumbre.

"Acesta marchează al treilea an de anulare pentru swing-ul ATP din China, găzduit de obicei în septembrie şi octombrie şi organizat ultima dată în 2019, înainte de pandemie", a declarat organismul de conducere masculin într-un comunicat.

Până la 20 iulie, China continentală a confirmat 228.180 de cazuri de COVID-19 cu simptome de la apariţia pandemiei în decembrie 2019.

Deşi numărul este mic în comparaţie cu standardele globale, autorităţile din China respectă o politică strictă de zero COVID, în timp ce alte ţări au relaxat regulile şi au ales să trăiască cu virusul.

Recent, Openul Franţei şi Wimbledon s-au desfăşurat fără restricţii de sănătate şi era puţin probabil ca jucătorii să fi acceptat să meargă în China dacă ar fi fost implicată vreo perioadă de izolare.

Pe lângă Mastersul de la Shanghai din 9-16 octombrie, China urma să găzduiască Chengdu Open şi Zhuhai Championships, ambele începând la 26 septembrie, precum şi China Open din 3-9 octombrie la Beijing.

Pentru a umple golul din calendar lăsat de anularea evenimentelor din China, organismul masculin a declarat că a acordat licenţe pentru evenimente pe un singur an pentru şase turnee ATP 250.

"Ca sport global, continuăm să gestionăm impactul pandemiei", a declarat Gaudenzi. "Anulările de evenimente sunt o realitate nefericită şi le urăm succes membrilor turneelor afectate şi fanilor noştri. În acelaşi timp, este incredibil de încurajator faptul că multe oraşe minunate au făcut un pas înainte pentru a găzdui tenisul din circuitul ATP în acest sezon."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici