Începe Liga 1 la fotbal feminin. Carmen Bucureşti şi Banat Girls deschid noul sezon competiţional

Sezonul 2022-2023 al Ligii 1 la fotbal feminin începe vineri, după o pauză competiţională destul de lungă. De la startul competiţiei s-a retras vicecampioana Heniu Prundu Bârgălui, conform frf.ro.

251 afișări
Imaginea articolului Începe Liga 1 la fotbal feminin. Carmen Bucureşti şi Banat Girls deschid noul sezon competiţional

FC Carmen Bucureşti, Facebook

A revenit în primul eşalon echipa Carmen Bucureşti şi au promovat în premieră fetele de la FK Csíkszereda Miercurea Ciuc.

„Vom ataca play-off-ul”

Startul în noul sezon se va da vineri, de la ora 11:00, la Giurgiu, acolo unde Carmen Bucureşti va primi vizita formaţiei Banat Girls. Ambele echipe s-au întărit în această vară şi au ca obiectiv calificarea în play-off.

Fetele de la Banat Girls sunt puse pe fapte mari şi vor să adauge pe harta fotbalului din România comuna Comloşu Mare, care a adoptat echipa încă din sezonul trecut.

Aflată la aprocxmativ 60 de kilometri de Timişoara, comuna Comloşu Mare a devenit casa echipei Banat Girls.

„Avem toate condiţiile, avem oameni care ne ajută şi care vor să facă ceva pentru această echipă”, a spus Liviu Ivasuc, 31 de ani, antrenorul echipei, cel care a le-a preluat pe fetele de la Banat sezonul trecut, înaintea returului.

Datele s-au schimbat de atunci pentru Banat Girls. O spune chiar tânărul tehnician: „Am avut atunci ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Acum, datele problemei sunt altele. Vom ataca play-off-ul”.

Optimismul celor de la Banat Girls se bazează pe investiţiile făcute, pe transferurile efectuate în această vară.

„Am transferat 11 jucătoare. Printre cele mai importante nume sunt Alexandra Hornea, de la Heniu Prundu Bârgăului, Elena Răduc şi Maria Abălaşei de la Iaşi. Avem în lot două internaţionale din Armenia, două din Republica Moldova şi o jucătoare din Spania”, a precizat Liviu Ivasuc.

Lotul echipei Banat Girls a demarat pregătirile pentru noul sezon cu o lună şi jumătate în urmă. Antrenamentele sunt efectuate pe Stadionul „Electrica” din Timişoara, iar meciurile oficiale vor fi disputate la Comloşu Mare.

În perioada de pregătire, Banat Girls a susţinut mai multe partide de verificare, toate în Ungaria.
„Rezultatele au fost şi ele dătătoare de speranţe”, a spus tehnicianul grupării bănăţene.

Cupa şi campionatul

Fetele de la AS FC Universitatea Cluj, multipla campioană a României, vor debuta în noul sezon pe teren propriu într-o partidă în care adversară va fi ACS Ladies Târgu Mureş. După ce şi-au încheiat prematur aventura în Liga Campionilor, clujencele vizează Cupa României şi campionatul.

În ultima partidă dintre FC Universitatea Cluj şi Ladies Târgu Mureş, disputată în urmă cu un an, în etapa a II-a a sezonului trecut, clujencele s-au impus clar, scor 9-0.

Într-o altă partidă din runda inaugurală se întâlnesc Fair Play Bucureşti şi Vasas Odorheiu Secuiesc. Partida se anunţă a fi foarte interesantă. Ultimele dispute dintre cele două formaţii au avut loc în play-off-ul ediţiei trecute de campionat. Vasas s-a impus de fiecare dată, 2-1 la Cirogârla şi 8-2 la Odorheiu Secuiesc.

Misiune dificilă pentru AFK Csikszereda Miercurea Ciuc la debutul în Liga 1 Feminin. Gruparea harghiteană va da piept, pe teren propriu, cu CSM Alexandria, una dintre revelaţiile ultimelor două sezoane.

Derby în Vest-ul ţării, la Timişoara, acolo unde faţă în faţă se vor afla Politehnica şi Piroş Security Arad. Politehnica, trupă pregătită de Mirel Albon, ţinteşte pentru al doilea an consecutiv play-off-ul.

Sezonul trecut, Politehnica şi Piroş Security Arad s-au întâlnit o singură dată, în etapa a II-a, la Timişoara. Politehnica s-a impus cu scorul de 4-1. Partida dintre cele două va fi transmisă în direct pe www.frf.tv.

Epilogul etapei se va disputa la Galaţi, acolo unde Universitatea va primi vizita echipei ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Cele două echipe s-au întâlnit sezonul trecut de trei ori. În sezonul regulat, Baia Mare s-a impus la Galaţi, scor 2-1, într-un meci contând pentru etapa a X-a.

Baia Mare s-a impus şi în play-out, în ambele întâlniri, 3-1 în deplasare (etapa a V-a) şi 4-0 pe teren propriu (etapa a X-a).

Programul complet al primei etape din noul sezon:

Vineri, 26 august, ora 11:00

  • AS CS Carmen Bucureşti 1937 – ACS Banat Girls

Sâmbătă, 27 august, Ora 11:00

  • AS FC Universitatea Cluj – ACS Ladies Târgu Mureş

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici