Începe procesul „sextape”, cu Karim Benzema acuzat. Ce riscă cel mai bun fotbalist de la Real Madrid

  • Audierile se deschid miercuri cu privire la fapte care datează din 2015.
  • Atacantul Real Madrid este acuzat de complicitate la încercarea de extorcare a unui coleg de la naţională, Valbuena.
  • Recent, franco-algerianul a fost propus de Zinedine Zidane la cucerirea „Balonului de Aur”.
6865 afișări
Imaginea articolului Începe procesul „sextape”, cu Karim Benzema acuzat. Ce riscă cel mai bun fotbalist de la Real Madrid

Karim Benzema

Este momentul adevărului pentru Karim Benzema. Nu la „Balonul de Aur”, unde se află printre cei 50 de candidaţi, ci în legătură cu un rechizitoriu în care este acuzat de „complicitate” în tentativa de a-l extorca pe Mathieu Valbuena. 

Procesul, supranumit „sextape”, va dura până vineri, iar inculpaţii riscă până la 5 ani de închisoare. În urmă cu 5 ani, Benzema a intrat în contact cu Valbuena, pentru a discuta problema unui video ajuns pe mâini greşite.

Secvenţa a fost înregistrată de un colaborator din Valbuena care, având probleme cu banii, elaborase un plan, implicând şi un prieten din copilărie al lui Benzema, Karim Zenati.

La cererea lui Zenati, pe 6 octombrie 2015, vedeta Real Madrid i-a telefonat fostului mijlocaş de la Marseille, pentru a-i oferi un „ajutor”, punându-l în contact cu oamenii potriviţi. Pentru anchetatori, a fost un act de complicitate la încercarea de extorcare a colegului.

Între timp, selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a decis să nu-i mai cheme pe niciunul dintre ei, cel puţin până când va fi clarificat cazul. Totuşi, Benzema a făcut parte din lotul pentru Euro 2020, apoi a fost decisiv la câştigarea Ligii Naţiunilor de către Franţa.

Mai mult, Zinedine Zidane îl propune pe Benzema la câştigarea „Balonului de Aur”, socotindu-l cel mai bun fotbalist al lumii în acest moment.

În urma procesului care începe miercuri, Benzema riscă până la 5 ani de închisoare şi o amendă de 75.000 euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici