Video Incidente înaintea derbiului Steaua - Dinamo

Forţele de ordine de la intrarea în stadionul Steaua au intervenit în forţă, sâmbătă, după ce un grup numeros de suporteri dinamovişti a vrut să se încaiere cu fanii stelişti, înainte de derbiul etapei a XVI-a a Ligii I.

30 afișări

Fanii dinamovişti au acces în complexul din Bulevardul Ghencea pe la sere, însă, la un moment dat, un grup de câteva sute de susţinători ai echipei oaspete a vrut să meargă în partea opusă, pe unde intrau suporterii stelişti.

Grupurile de fani dinamovişti şi stelişti s-au înjurat reciproc, iar forţele de ordine au intervenit folosind gaze lacrimogene şi bastoane pentru a înăbuşi o eventuală încăierare.

Zece suporteri implicaţi în incidentele ce au avut loc, sâmbătă, înaintea derbiului dintre Steaua şi Dinamo, au fost duşi la secţia 22 de Poliţie din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, sublocotenentul Marius Militaru, a declarat, pentru MEDIAFAX că, la intersecţia străzilor Titel Petrescu şi Compozitorilor, din zona stadionului "Steaua", aproximativ 50 de suporteri stelişti au încercat să agreseze jandarmii care asigurau paza la meciul cu Dinamo.

"Fanii stelişti au aruncat în jandarmi cu bucăţi din asflat, iar de la etajele superioare ale blocurilor au fost aruncate asupra jandarmilor obiecte casnice. Jandarmii au reuşit să-i liniştească pe suporterii turbulenţi, iar zece dintre aceştia, care s-au «remarcat» prin agresivitate, au fost duşi la secţia 22", a declarat Marius Militaru.

Pe de altă parte, generalul de brigadă Olimpiodor Antonescu, prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, a declarat pentru MEDIAFAX că în incidentele ce au avut loc pe strada Titel Petrescu nu a fost rănit niciun reprezentant al forţelor de ordine. "Există o maşină a jandarmeriei avariată, cu parbrizul şi farurile sparte. De la geamurile blocurilor au fost aruncate obiecte de uz casnic", a explicat Antonescu.

El a menţionat că au avut loc incidente şi în zona magazinului Billa, unde suporterii dinamovişti se grupau pentru a veni la stadion, însă au fost rezolvate.

Au existat, de asemenea, conflicte şi în zona Parcului Moghioroş, din cartierul Drumul Taberei, unde suporterii stelişti i-au atacat cu pietre pe fanii dinamovişti.

Incidente între suporterii stelişti şi cei dinamovişti au mai avut loc, cu aproape o oră înainte de începerea derbiului Steaua - Dinamo, în tribunele stadionului din Bulevardul Ghencea, de unde fanii oaspeţilor au aruncat chiar cu torţe pe teren.

Fanii dinamovişti se află în câteva sectoare din peluza a doua, iar între ei şi galeria stelistă, aflată în peluza sud, sunt două sectoare goale. La un moment dat, fanii au început să arunce cu scaune şi cu torţe, care nu au ajuns să facă răniţi, deoarece între cele două grupuri de fani se aflau sectoarele goale, iar jandarmii au intervenit pentru a-i îndepărta pe dinamovişti de gard. Au fost aruncate torţe şi pe teren, dar iniţial nu au ajuns pe suprafaţa de joc, ci doar pe pista dintre gazon şi gard. Ulterior, câteva torţe au ajuns pe teren şi au fost stinse de pompieri.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici