Incidente între jandarmi şi suporterii români la pauza meciului Bulgaria - România

Jandarmii prezenţi la meciul Bulgaria - România au intervenit în forţă în sectorul rezervat suporterilor români pe stadionul Vasil Levski din Sofia, suporterii fiind loviţi cu bastoane, după ce au aruncat cu mai multe fumigene înspre peluza ocupată de fanii bulgari.

2 afișări
Imaginea articolului Incidente între jandarmi şi suporterii români la pauza meciului Bulgaria - România

Incidente între jandarmi şi suporterii români la pauza meciului Bulgaria - România

Incidentele au izbucnit spre finalul primei reprize a meciului dintre Bulgaria şi România, când în sectorul ocupat de cei aproximativ 300 de suporteri români a izbucnit un conflict între fanii dinamovişti şi cei ai echipei Farul Constanţa, care au făcut deplasarea la Sofia. Jandarmii au intervenit pentru a separa cele două grupuri de suporteri.

De asemenea, cu puţin timp înainte de a se fluiera pauza meciului, fanii români au aprins mai multe fumigene, unele dintre ele fiind aruncate spre peluza I a arenei, unde se aflau bulgarii, iar o altă fumigenă fiind aruncată pe teren. Susţinătorii echipei bulgare au aruncat înapoi fumigenele, pe stadion vizibilitatea devenind redusă din cauza fumului.

Jandarmii bulgari au intervenit din nou, atacându-i cu bastoanele pe români, fanii bulgarii aplaudând gestul jandarmilor şi strigând în continuare "ţiganii, ţiganii". Fanii loviţi de jandarmi au început să se retragă înspre tribuna I.

În urma incidentelor, un suporter român şi un jandarm au fost răniţi, fiind transportaţi la ambulanţă. Potrivit unui poliţist român care a însoţit grupurile de suporteri la Sofia, în urma incidentelor poliţia bulgară a reţinut un fan român, însă acesta a fost eliberat la scurt timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici