Incidente între suporteri şi jandarmi la finalul meciului România - Albania

Mai mulţi suporteri de la peluza a II-a a Stadionului Naţional din Complexul Sportiv Lia Manoliu au aruncat cu scaune, beţe de steaguri şi sticle în jandarmi cu câteva minute înainte de încheierea meciului România - Albania, scor 6-1, din preliminariile Euro-2008.

4 afișări
Imaginea articolului Incidente între suporteri şi jandarmi la finalul meciului România - Albania

Incidente între suporteri şi jandarmi la finalul meciului România - Albania

Incidentele au izbucnit în minutul 88 al partidei, când la peluza a II-a aproximativ 15 persoane, care făceau parte probabil din două grupuri rivale de suporteri, au intrat în conflict, însă jandarmii au intervenit rapid şi au pus capăt bătăii.

Ulterior, aproximativ 50 de jandarmi au fost aliniaţi în faţa peluzei, iar suporterii au început să arunce cu scaune, beţe de steaguri şi sticle înspre forţele de ordine.

Un suporter a fost reţinut după meciul România - Albania, scor 6-1, şi se poate alege cu dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

Marius Militaru a declarat că suporterul reţinut se afla la peluza a II-a şi a menţionat că acesta s-a dezbrăcat şi a rupt scaune, proferând şi injurii la adresa forţelor de ordine. Potrivit lui Militaru, suporterul reţinut şi-a recunoscut fapta.

Militaru a precizat că alţi 21 de fani au fost recunoscuţi după proba video şi au fost sancţionaţi contravenţional, conform Ordonanţei 11. Cei 21 de fani au vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani, ei fiind sancţionaţi pentru că au aprins fumigene şi torţe în peluză, au rupt scaune şi au proferat injurii la adresa forţelor de ordine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici