Incidente la Cluj înaintea partidei dintre "U" şi CFR

Aproximativ 2.500 de suporteri ai echipei "U" Cluj s-au strâns, miercuri, în piaţa Lucian Blaga, pentru a face deplasarea spre stadionul "Ion Moina", în vederea partidei cu CFR Cluj, aceştia aruncând cu pietre în forţele de ordine precum şi în sediul Primăriei.

154 afișări
Imaginea articolului Incidente la Cluj înaintea partidei dintre "U" şi CFR

Incidente la Cluj înaintea partidei dintre "U" şi CFR (Imagine: Mediafax Foto)

Suporterii clujeni, care s-au strâns în piaţa Lucian Blaga, au început să arunce cu pietre în forţele de ordine precum şi în sediul Primăriei, după ce primarul Emil Boc a trecut pe lângă suporteri, moment în care fanii i-au cerut să vândă cât mai repede echipa, după care să-l înjure pe el şi pe familia sa.

Un jandarm clujean a ajuns la spital, miercuri după-amiază, după ce a fost lovit cu o piatră.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, maiorul Dorin Bejenaru, a declarat că un jandarm care filma coloana de suporteri ce se îndrepta spre stadionul "Ion Moina" a fost lovit cu o piatră aruncată din mulţime.

Incidentul a avut loc în faţa Operei Maghiare.

Jandarmul I.D. a fost transportat de urgenţă la spital, iar camera cu care filma a fost distrusă, dar, conform sursei citate, agresorul sau agresorii vor fi putea fi identificaţi după imaginile filmate.

Suporterii s-au deplasat spre Piaţa Matei Corvin aflată în imediata apropiere a pieţii Lucian Blaga, moment în care forţele de ordine au folosit gazele lacrimogene şi bastoanele de cauciuc din dotare.

Printre suporterii Universităţii care au fost bătuţi de jandarmi se află şi fostul portar Emil Szolomajer.

Deşi iniţial aveau un traseu stabilit, facţiunile din galeria Universităţii s-au despărţit, reuşind să destabilizeze efectivele de jandarmi, care le-a urmărit prin centru.

Partida Universitatea Cluj - CFR Cluj, contând pentru ultima etapă a Ligii I, se va disputa, miercuri, cu începere de la ora 17.00. În cazul în care va câştiga partida de pe stadionul "Ion Moina", CFR Cluj va câştiga primul titlu din istorie.

Vezi aici mai multe imagini cu incidentele de la Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici