Incidente pe străzile din Barcelona după câştigarea Ligii Campionilor

Incidente violente au izbucnit pe străzile Barcelonei după victoria formaţiei FC Barcelona în finala Ligii Campionilor, sâmbătă, cu Manchester United, scor 3-1, 130 de persoane fiind arestate, 84 rănite, iar un poliţist a avut nevoie de spitalizare, informează presa spaniolă.

34 afișări
Imaginea articolului Incidente pe străzile din Barcelona după câştigarea Ligii Campionilor

Incidente pe străzile din Barcelona după câştigarea Ligii Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 130 de persoane au fost rănite uşor, din care 37 de poliţişti. Conform poliţiei, persoanele arestate au aruncat diverse obiecte, au avariat staţii de autobuz sau au avut altercaţii cu poliţiştii.

Aproximativ 50.000 de suporteri au ieşit pe străzi la finalul meciului, sărbătorirea campionilor urmând să continue şi duminică, atunci când va avea loc şi un concert al cântăreţei Shakira, care are o legătură amoroasă cu fundaşul Gérard Piqué.

Conform poliţiei, 35.000 de persoane s-au strâns pentru a urmări meciul în faţa unui ecran uriaşe instalat în centrul oraşului, exultând la fiecare gol marcat de Pedro, Messi şi Villa. Imediat după fluierul final, o explozie de claxoane, trompete şi artificii a umplut oraşul, fanii strigând "Barça, Barça!" şi agitând drapele cu emblema grupării.

Mulţimea s-a îndreptat spre fântâna Canaletas şi spre Plaza de Catalunya, locul tradiţional de sărbătorire a victoriilor.

Duminică, festivităţile oficiale vor începe la ora locală 17.30 şi se vor încheia în jurul orei 22.00 printr-un spectacol pe Camp Nou, după o lungă defilare pe marile bulevarde din oraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici