Incidentele din Franţa nu au rămas fără răspuns. Guvernul, în război cu huliganismul: fără sticle de apă pe stadioane, meciuri suspendate, plase de siguranţă şi noi amenzii

Un meci din Ligue 1 sau Ligue 2 va fi "sistematic şi definitiv întrerupt" atunci când un jucător sau un arbitru este rănit de un obiect aruncat din tribune, a anunţat joi guvernul după o întâlnire cu reprezentanţii fotbalului francez.

1925 afișări
Imaginea articolului Incidentele din Franţa nu au rămas fără răspuns. Guvernul, în război cu huliganismul: fără sticle de apă pe stadioane, meciuri suspendate, plase de siguranţă şi noi amenzii

Incidentele din Franţa nu au rămas fără răspuns. Guvern, în război cu huliganismul: fără sticle de apă pe stadioane, meciuri suspendate, plase de siguranţă şi noi amenzii

În cazul unui incident pe un stadion, o celulă de criză din care nu vor face parte preşedinţii cluburilor vizate va trebui să decidă în maximum 30 de minute soarta meciului, precizează un comunicat semnat de miniştrii Gérald Darmanin (Interne), Roxana Maracineanu ( Sport) şi Éric Dupond-Moretti (Justiţie).

Fotbalul francez a fost în centru atenţiei în ultimele luni după o serie de incidete violente în care s-au aruncat obiecte spre jucători. Cel mai recent a avut loc la meciul dintre Lyon-Marseille când căpitanul ce lor de la OM, Dimitri Payet, a fost lovit în cap cu o sticlă de apă.

Guvernul a anunţat că vânzarea şi introducerea în stadion a sticlelor de plastic va fi interzisă pe stadioanele de fotbal "cel târziu la 1 iulie 2022".

Pe termen lung va fi pregătit şi un sistem nou de sancţionare a suporterilor ce încalcă măsurile.

"Crearea unei amenzi fixe delictuale, adică o sancţiune penală care este pronunţată, în afara unui proces, de către un poliţist, un jandarm sau un funcţionar public autorizat "pentru a reprima" introducerea, deţinerea şi utilizarea de materiale pirotehnice", se precizează într-un comunicat.

În plus, cluburile din Liga 1 şi Liga 2 trebuie să dispună de "dispozitive de siguranţă", de exemplu plase de protecţie, începând cu sezonul 2022-2023, care pot fi instalate pentru anumite meciuri la recomandarea autorităţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici