India a fost reintegrată ca membru al CIO

Comitetul Olimpic Internaţional a reintegrat India cu "efect imediat", ceea ce înseamnă că sportivii pot concura sub drapelul naţional la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, a anunţat, marţi, CIO.

106 afișări
Imaginea articolului India a fost reintegrată ca membru al CIO

India a fost reintegrată ca membru al CIO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"India a fost reintegrată ca memebru CIO. Decizia este cu efect imediat. Această decizie înseamnă că sportivii indieni pot concura pentru comitetul olimpic naţional la Soci", a declarat Mark Adams, purtătorul de cuvânt al CIO.

CIO a suspendat Comitetul Olimpic Indian la 5 decembrie 2012 ca urmare a intervenţiei guvernului în problemele sportive. În ciuda progreselor, CIO a aşteptat ca indienii să pună în aplicare noile reguli şi să organizeze alegeri transparente pentru conducerea comitetului.

Alegerile au avut loc marţi şi CIO, care a avut observatori la faţa locului, a decis că s-au respectat regulile.

Trei sportivi indieni participă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Nadeem Iqbal (schi fond), Shiva Keshavan (sanie) şi Himanshu Thakur (schi alpin). Indienii au defilat la ceremonia de deschidere sub steagul olimpic, ca sportivi independenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici