India şi-a prezentat strategia pentru candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice din 2036

Ministrul indian al sporturilor, Anurag Thakur, a detaliat planurile de a prezenta o candidatură pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2036 la sesiunea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de anul viitor, care va avea loc la Mumbai.

129 afișări
Imaginea articolului India şi-a prezentat strategia pentru candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice din 2036

India şi-a prezentat strategia pentru candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice din 2036

Sesiunea a fost amânată din luna mai pentru septembrie sau octombrie din cauza problemelor de guvernanţă la Asociaţia Olimpică Indiană (IOA). Alegerea lui PT Usha în funcţia de preşedinte al organizaţiei la începutul acestei luni face ca IOA să nu mai fie ameninţată cu suspendarea.

India nu a mai organizat niciodată Jocurile Olimpice, iar acum, statul Gujarat, a lansat o candidatură pentru 2036, care include o ceremonie de deschidere în cel mai mare oraş al său, Ahmedabad.

Thakur a reiterat interesul Gujarat-ului de a organiza evenimentul multi-sport şi a declarat că speră că sesiunea CIO de anul viitor va oferi o oportunitate de a-şi avansa planurile.

"Da, putem să le prezentăm foaia de parcurs [membrilor CIO] până atunci [septembrie 2023]", a spus el, după cum a relatat The Times of India.

"Sesiunea CIO este un eveniment de prestigiu pentru India şi orice măsuri trebuie luate pentru a candida împreună cu IOA, guvernul le va sprijini.

"Trebuie să fie o pregătire comună".

Predecesorul lui Usha în funcţia de preşedinte al IOA, Narinder Batra, un fost membru al CIO care a demisionat în luna iulie, a făcut presiuni pentru ca ţara să organizeze Jocurile Olimpice în 2036 şi a catalogat Sesiunea ca fiind "unul dintre primii paşi în prezentarea capacităţilor noastre sportive".

Premierul indian de extremă-dreapta Narendra Modi a preluat preşedinţia G20 la începutul acestei luni, iar Thakur a citat acest exemplu ca dovadă că ţara ar putea organiza Jocurile Olimpice.

Ministrul Sporturilor a descris 2036 ca fiind "momentul potrivit pentru a găzdui Jocurile" şi a întrebat: "Dacă India face noutăţi în toate sectoarele, de la producţie la servicii, atunci de ce nu şi în sport?".

"Gujarat şi-a exprimat de mai multe ori interesul de a găzdui Jocurile Olimpice", a declarat Thakur, potrivit The Times of India.

"Au infrastructura necesară - de la hoteluri, pensiuni, aeroporturi şi complexe sportive.

"Ei sunt serioşi în privinţa candidaturii.

"De asemenea, face parte din manifestul guvernului de stat să găzduiască Jocurile Olimpice în Gujarat."

Cel puţin 10 ţări discută cu CIO propunerile de organizare a Jocurilor Olimpice din 2036, potrivit unei actualizări a directorului general Christophe De Kepper.

Brisbane 2032 a fost prima ediţie de vară a Jocurilor Olimpice atribuită în cadrul noului proces de candidatură al CIO, în care Comisia pentru viitoarea gazdă identifică şi propune candidatul preferat în faţa Comitetului Executiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici