India vrea să găzduiască Jocurile de vară în 2036, spune premierul Modi

India este interesată să găzduiască Jocurile Olimpice în 2036, a declarat sâmbătă premierul Narendra Modi, la ceremonia de deschidere a sesiunii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de la Mumbai.

49 afișări
Imaginea articolului India vrea să găzduiască Jocurile de vară în 2036, spune premierul Modi

India vrea să găzduiască Jocurile de vară în 2036, spune premierul Modi

Ţara nu a mai găzduit niciodată Jocurile Olimpice, dar în 2010 Delhi a găzduit Jocurile Commonwealth.

"India nu va lăsa nicio piatră neîntoarsă în eforturile noastre de a organiza Jocurile Olimpice în India în 2036. Acesta este visul de veacuri al celor 140 de crore (1,4 miliarde) de indieni, este aspiraţia lor", a declarat Modi, citat de Reuters.

"Vrem să realizăm acest vis cu colaborarea şi sprijinul vostru... Sunt încrezător că India va obţine sprijinul CIO".

India este o putere sportivă în creştere, după ce s-a clasat pe locul patru la Jocurile Asiatice din această lună, cu un record naţional de 28 de medalii de aur şi peste 100 de medalii în total.

De asemenea, ţara a obţinut şapte medalii, dintre care una de aur, la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, un record naţional.

Cricketul, cel mai popular sport din India, a fost, de asemenea, ales în această săptămână, alături de alte patru sporturi, pentru a fi inclus la Jocurile Olimpice din 2028.

Luna trecută, preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat că ţara sa speră să organizeze Jocurile Olimpice din 2036, în timp ce Indonezia şi Mexic sunt, de asemenea, aşteptate să candideze pentru a găzdui cel mai mare eveniment sportiv.

Modi a mai spus că India va căuta să găzduiască Jocurile Olimpice pentru tineret în 2029.

"Sportul nu înseamnă doar câştigarea de medalii, ci şi câştigarea inimilor", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici