ING renunţă la sponsorizarea echipei de Formula 1 Renault

Gurpul olandez ING, sponsor al echipei de Formula 1 Renault, a anunţat, luni, că nu va prelungi contractul de trei ani cu Renault, care se încheie la finalul acestui an, urmând ca astfel să părăsească Formula 1.

75 afișări
Imaginea articolului ING renunţă la sponsorizarea echipei de Formula 1 Renault

ING renunţă la sponsorizarea echipei de Formula 1 Renault

"În urma programului de reducere a costurilor anunţat recent, ING confirmă astăzi că nu va prelungi contractul se sponsorizare pe trei ani (2007-2009) semnat cu Renault şi că pune capăt prezenţei sale în Formula 1 la finalul sezonului 2009", se arată într-un comunicat al grupului.

ING şi-a redus cu 40 la sută investiţia în Formula 1 pentru 2009, ultimul an de contract cu Renault, se arată în comunicatul citat.

ING anunţase la 26 ianuarie că va suprima 7.000 de locuri de muncă în lume în 2009, în cadrul unui plan vizând reducerea costurilor, de un miliard de euro.

"Formula 1 era singurul sport care putea ajuta la îmbunătăţirea imaginii noastre şi rezultatele au fost foarte bune", a declarat un purtător de cuvânt al ING, Nanne Bos.

După anunţul ING, oficialii grupării Renault au dat publicităţii un comunicat, în care precizează că măsurile de reducere a costurilor din F1 vor limita efectele pierderii sponsorului:

"ING Renault F1 Team înţelege complet decizia luată de grupul bancar ING. În ultimii trei ani, Renault şi ING s-au bucurat de o colaborare fructuoasă. ING a fost un partener entuziast, care a sprijinit echipa de Formula 1 în tot ceea ce a întreprins. Graţie unui program de sponsorizare cu echipa noastră inovator şi proactiv, grupul bancar a devenit o marcă recunoscută în întreaga lume. Totuşi, eram conştienţi de faptul că actuala situaţie economică mondială va conduce la schimbări în acest sport şi ne-am conformat în acest sens. Astfel, una dintre priorităţile constructorilor a devenit reducerea drastică a costurilor şi suntem convinşi că în urma acestor măsuri viitorul echipei noastre şi al Formulei 1 nu va fi afectat", se arată în comunicatul semnat de managerul echipei Renault, Flavio Briatore, potrivit site-ului oficial al Formulei 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici