Instanţa a rămas în pronunţare în privinţa confirmării planului de reorganizare al FC Rapid

Completul de judecată a rămas în pronunţare pentru cel târziu luni, 31 martie, în ceea ce priveşte confirmarea planului de reorganizare al clubului Rapid, din cadrul dosarului de insolvenţă aflat pe rol la Tribunalul Bucureşti.

214 afișări
Imaginea articolului Instanţa a rămas în pronunţare în privinţa confirmării planului de reorganizare al FC Rapid

Instanţa a rămas în pronunţare în privinţa confirmării planului de reorganizare al FC Rapid (Imagine: Shutterstock)

Judecătoarea Oana Scutelnicu a admis să se pronunţe până în data de 31 martie, ţinând cont în special de faptul că aceasta este data limită până la care FC Rapid trebuie să aibă planul de reorganizare confirmat, în cadrul procesului de licenţiere pentru sezonul 2014/2015 din Liga I.

Avocaţii jucătorilor Dănuţ Coman, Ovidiu Burcă, Ionuţ Stancu, Paul Codrea, Marius Bilaşco şi Călin Albuţ au solicitat instanţei respingerea planului de reorganizare şi intrarea clubului Rapid în procedura de faliment.

Aceştia au adus în faţa instanţei mai multe motive printre acestea numărându-se şi argumentul conform căruia planul de reorganizare se bazează pe estimări de încasare a unor venituri care nu sunt realizabile. Unul dintre avocaţi a susţinut inclusiv faptul că o parte dintre semnăturile foştilor jucători care şi-au dat acordul pentru planul de reorganizare în cadrul Adunării Generale a creditorilor sunt false. Acesta a dat exemplu un articol din presă conform căruia fostul fundaş Glauber Berti a făcut o plângere penală în acest sens.

De partea cealaltă, în susţinerea planului de reorganizare care se întinde pe o durată de trei ani, administratorul judiciar Cristina Andronache a precizat în faţa instanţei că toate acţiunile care îl alcătuiesc sunt fezabile. De asemenea, aceasta a depus la dosar un document conform căruia după confirmarea planului există posibilitatea unor investiţii majore în clubul Rapid pentru continuarea Instanţa a rămas în pronunţare în privinţa reorganizării FC Rapidactivităţii la un nivel înalt.

"Instanţa rămâne în pronunţare în ceea ce priveşte confirmarea sau infirmarea planului de reorganizare al FC Rapid, inclusiv pentru cererea subsidiară de intrare în procedura de faliment făcută de avocaţii creditorilor. Instanţa acordă termen pentru continuarea procedurii 26 septembrie", a afirmat la finalul termenului de luni judecătoarea Oana Scutelnicu.

Iniţial, reprezentanţii celor şase foşti jucători rapidişti au solicitat amânarea unei decizii privind confirmarea planul de reoganizare până la verificarea acestuia de către un tactician în insolvenţă. De asemenea, aceştia au susţinut că se impune amânarea discuţiilor deoarece la dosar au fost depuse mai multe înscrisuri pentru recuperarea unor creanţe curente. Ambele solicitări ale avocaţilor au fost respinse de instanţă.

Tot la termenul de luni, Cristina Andronache a menţionat în raportul de activitate prezentat instanţei că FC Rapid a făcut demersurile necesare pentru recuperarea prejudiciului ca urmare a soluţiei Curţii de Apel Bucureşti în Dosarul Transferurilor. De asemenea, a explicat că Federaţia Română de Fotbal a dat, prin comisiile sale, o decizie favorabilă FC Rapid în ceea ce priveşte memoriul făcut de clubul giuleştean privind nerespectarea clauzelor din contractul de transfer al fotbalistului Alexandru Ioniţă II la Astra Giurgiu, mai exact întârzierea plăţii a două rate. În plus, ca urmare a demersurilor efectuate, FC Rapid a recuperat o parte din creanţe de la Societatea Română de Televiziune (SRTV) ca urmare a contractului de cedare a drepturilor de transmisie a partidelor de pe teren propriu din acest sezon.

În cazul în care planul de reorganizare va fi aprobat de Tribunalul Bucureşti, gruparea giuleşteană va putea depune la 31 martie, data limită stabilită de FRF, documentaţia necesară pentru a obţine licenţa pentru ediţia 2014/2015 a Ligii I. În situaţia în care instanţa va respinge planul de reorganizare, FC Rapid va intra în procedură de faliment, urmând să fie retrogradată în Liga a IV-a.

Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul Bucureşti din cauza contestaţiilor depuse de diverşi creditori, dar care au fost respinse de completul de judecată în data de 3 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici