Inter - regina Europei, noapte de sărbătoare la Milano - VIDEO

Noapte de sărbătoare la Milano, după ce formaţia Internazionale, cu românul Cristian Chivu în teren, a câştigat Liga Campionilor, succes obţinut după 45 de ani şi sărbătorit de peste 50.000 de tifosi pe străzile oraşului dar şi pe stadionul Giuseppe Meazza, scrie agenţia Ansa.

22 afișări
Imaginea articolului Inter - regina Europei, noapte de sărbătoare la Milano - VIDEO

Inter - regina Europei, noapte de sărbătoare la Milano (Imagine: Meidafax Foto/AFP)

Sărbătoarea a început la fluierul final al arbitrului englez Howard Webb, când căpitanul Javier Zanetti a ridicat "cupa cu urechi" pe Santiago Bernabeu, în faţa a 22.000 de fani milanezi în delir. Piaţa Domului din Milano a fost invadată de mii de fani, pe motociclete şi în maşini şi agitând drapeluri negru-albastre (culorile Interului).

Mulţimea prezentă în Piaţa Domului s-a îndreptat, în jurul orei 02.00 spre stadionul Giuseppe Meazza, în aşteptarea jucătorilor.

Plecat de pe aeroportul Barajas din Madrid, avionul Interului a sosit la Malpensa, în jurul orei 5 dimineaţa. Zanetti, ieşit primul din aeronavă, a arătat cupa fotografilor şi cameramenilor, fiind apoi urmat de resul coechipierilor. Au lipsit preşedintele Massimo Moratti - rămas la Madrid alături de un prieten, şi antrenorul Jose Mourinho, care ar fi putut veni la Milano cu un alt avion sau ar fi putut pleca direct în Portugalia.

Într-o ultimă escală a unei nopţi legendare, jucătorii nerazzurri s-au îndreptat spre stadionul Giuseppe Meazza, fiind primiţi de 35.000 de tifosi, de focuri de artificii şi de scandări. Într-un lung tur al stadionului, jucătorii au prezentat fanilor trofeul Ligii Campionilor şi au primit aplauze la scenă deschisă.

Printre jucătorii cei mai aplaudaţi au fost Diego Milito şi Javier Zanetti.

Pe stadionul Giuseppe Meazza, crainicul a dedicat victoria legendarului Giacinto Facchetti, fost jucător al Interului decedat în 2006.

Formaţia italiană Internazionale Milano, cu românul Cristian Chivu în teren până în minutul 68, a câştigat Liga Campionilor, după ce a învins, sâmbătă, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, echipa germană Bayern Munchen, scor 2-0 (1-0), în finala competiţiei.

Internazionale Milano a câştigat, sâmbătă, la Madrid, primul trofeu european după o pauză de doisprezece ani şi al optulea din palmares. Formaţia italiană a mai obţinut două Cupe ale Campionilor Europeni (1963-64, 1964-65), trei Cupe UEFA (1990-91, 1993-94, 1997-98) şi două Cupe Intercontinentale (1964, 1965).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici