International Board: Arbitrajul în cinci şi pauza de 20 de minute

International Board (IFAB), organul FIFA care guvernează legile jocului de fotbal, va analiza, sâmbătă, la Newcastle, propunerile legate de introducerea sistemului de arbitraj în cinci, extinderea la 20 de minute a pauzei de la meciuri şi posibilitatea efectuării a patru schimbări.

47 afișări
Imaginea articolului International Board: Arbitrajul în cinci şi pauza de 20 de minute

International Board: Arbitrajul în cinci şi pauza de 20 de minute

Această organizaţie este compusă din reprezentanţi ai federaţiilor scoţiană, engleză, galeză şi nord-irlandeză, precum şi din oficiali ai FIFA. Forurile britanice dispun fiecare de câte un vot, iar FIFA de patru. O propunere nu poate fi adoptată decât cu o majoritate de trei sferturi.

În ceea ce priveşte sistemul de arbitraj în 5, FIFA a solicitat IFAB să facă mai multe meciuri test în care erau implicaţi patru arbitri asistenţi şi un central. Organizaţia a experimentat acest sistem în cadrul unor turnee de tineret disputate în lunile octombrie şi noiembrie 2008. FIFA a considerat aceste experimente drept concludente. Preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, şi-a exprimat dorinţa, în iunie 2008, de a aplica această regulă şi la Cupa Confederaţiei, competiţie ce va avea loc în această vară, în Africa de Sud.

Propunerea pentru extinderea pauzei de la 15 la 20 de minute este justificată, potrivit FIFA, prin distanţa mare dintre vestiare şi terenul de joc de la unele arene de fotbal. Această mărire a duratei pauzei ar putea genera venituri suplimentare din publicitate, dar nu va fi în mod obligatoriu bine primită de către public, în special în ţările cu climă rece sau ploioasă. Federaţia engleză (FA) şi Premier League, alături de asociaţia suporterilor din Anglia se opun acestui proiect.

Cererea de a se putea efectua patru schimbări pe parcursul unui meci, venită din partea federaţiei scoţiene, se explică prin creşterea numărului de meciuri şi implicit mărirea efortului pe care trebuie să-l facă un jucător.

"Utilizarea tehnologiilor moderne pentru lămurirea situaţiilor controversate la linia porţii", va fi de asemenea un obiect de discuţiei, potrivit forului internaţional. Consiliul va discuta şi ideea eliminărilor temporare, dar şi problema simulărilor.

Citeşte şi

FIFA ar putea mări numărul de înlocuiri într-un meci

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici