International Board va analiza problema utilizării tehnologiei pe linia porţii

International Board (Ifab), organism FIFA care guvernează legile jocului, a decis, miercuri, să analizeze problema utilizării tehnologiei pentru a-i ajuta pe arbitri să determine dacă balonul a trecut sau nu de linia porţii, a anunţat, miercuri, FIFA.

20 afișări
Imaginea articolului International Board va analiza problema utilizării tehnologiei pe linia porţii

International Board va analiza problema utilizării tehnologiei pe linia porţii (Imagine: Mediafax Foto)

International Board, reunit miercuri, la Newport (Ţara Galilor), pentru o şedinţă anuală de lucru, a oferit termen firmelor interesate să prezinte procedee tehnologice utilizabile pe linia porţii până la sfârşitul lunii noiembrie. Unul dintre criteriile solicitate pentru procedeele respective este ca acestea să determine dacă mingea a trecut de linia porţii sau nu în mai puţin de o secundă.

Tehnologiile aprobate vor fi apoi testate până la Adunarea generală a Ifab, din martie 2011, când se va decide care vor fi urmările acestor experimente.

În luna octombrie, FIFA a primit propuneri de la 13 firme privind procedee tehnologice utilizabile pe linia porţii.

Dezbaterea privind introducerea ajutorului tehnologic în arbitraj a fost relansată cu ocazia Cupei Mondiale din acest an, după ce în cadrul competiţiei din Africa de Sud s-au comis mai multe greşeli flagrante, în special un gol neacordat Angliei în meciul din optimile de finală cu Germania, deşi mingea trecuse vizibil de linia porţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici