Internautul care a scris că plănuieşte să îl asasineze pe Federer şi-a cerut scuze

Internautul care a scris, zilele trecute, că plănuieşte să îl asasineze pe Roger Federer, mesaj după care organizatorii turneului de la Shanghai au luat măsuri de securitate sporite pentru tenismanul elveţian, şi-a cerut scuze, informează presa internaţională.

260 afișări
Imaginea articolului Internautul care a scris că plănuieşte să îl asasineze pe Federer şi-a cerut scuze

Rofer Federer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi pare foarte rău. Aveam o discuţie cu fani ai lui Federer, iar apoi am scris ceva stupid. Sper că organizatorii vor fi înţelegători, mă vor ierta şi le vor transmite lui Federer şi familiei sale scuzele mele", a notat internautul respectiv, cunoscut drept "Blue Cat".

Organizatorii turneului de la Shanghai, care a început astăzi, au luat măsuri de securitate sporite pentru tenismanul elveţian Roger Federer, după ce pe internet au apărut ameninţări cu moartea la adresa sportivului.

Potrivit inquirer.net, s-au luat măsuri speciale pentru elveţian şi pentru familia sa, la Shanghai, după ce un blogger a scris pe un site popular din China că plănuieşte să îl asasineze pe Federer.

"La 6 octombrie, plănuiesc să îl asasinez pe Federer în scopul exterminării tenisului", era mesajul postat de "Blue Cat Polytheistic Religion Founder 07" pe baidu.com.

User-ul respectiv a postat şi o fotografie trucată în care tenismanul apare în genunchi pe teren, decapitat, alături de un călău îmbrăcat în negru.

Site-ul 24heures.ch a scris că această postare a fost urmată de alte ameninţări.

Atacurile asupra sportivilor din tenis sunt rare, dar în 1993 Monica Seles a fost înjunghiată de un fan, la un meci în Hamburg.

La finala din 2009 a turneului de la Roland-Garros, un fan a intrat pe teren şi a încercat să îi pună o şapcă pe cap lui Federer.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici