INTERVIU | Alex Dobre, după debutul la Bournemouth: Când m-a chemat antrenorul, mi-am smuls tricoul

Alexandru Dobre a debutat la Bournemouth (Anglia, Premier League), sâmbătă, în meciul din Cupa Angliei, contra formaţiei Luton, scor 4-0, evoluând timp de aproximativ 10 minute. Extrema a acordat un interviu pentru MEDIAFAX în care a vorbit despre sentimentele avute în momentul primirii veştii.

1465 afișări
Imaginea articolului INTERVIU | Alex Dobre, după debutul la Bournemouth: Când m-a chemat antrenorul, mi-am smuls tricoul

INTERVIU | Alex Dobre, după debutul la Bournemouth: Când m-a chemat antrenorul, mi-am smuls tricoul

Fotbalistul născut la Bucureşti şi crescut la FC Viitorul Mihai Georgescu a vorbit şi despre relaţia specială pe care o are cu antrenorul Eddie Howe, stilul său dinamic de joc, momentul când putea fi transferat de Liverpool, dar şi despre testele fizice, unde se clasează întotdeauna printre primii din lotul lui Bournemouth. Având 21 de ani, împliniţi în luna august, Dobre anunţă că următorul său obiectiv este acela de a deveni cel mai tânăr român din istoria Premier League, depăşind la acest capitol nume importante, precum cele ale lui Vlad Chiricheş, Adrian Mutu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu sau Dan Petrescu. La acesta se adaugă şi dorinţa de a participa cu România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiţie la care tricolorii nu au mai fost prezenţi de 56 de ani.

Legitimat la Bournemouth din august 2016, Dobre a avut parte de primul meci oficial sâmbătă, cu Luton, în turul 3 al Cupei Angliei. El a mai evoluat la echipele U21 şi U23 ale clubului, dar şi sub formă de împrumut la formaţii din liga a treia şi a patra engleză, precum Yeovil Town, Bury sau Rochdale, decizie care s-a dovedit a fi una foarte importantă, după cum recunoaşte chiar fotbalistul în interviu. Românul aşteaptă acum debutul în Premier League, după ce a fost rezervă neutilizată în meciurile din etapele 17 şi 21, cu Chelsea (1-0), respectiv West Ham United (0-4).

MEDIAFAX: Alex, ce faci, cum a fost debutul oficial la Bournemouth?

Alex Dobre: Foarte bine, a fost ceva foarte frumos. Când m-a chemat antrenorul, mi-am smuls tricoul de pe mine, cel cu care am ieşit la încălzire. Nu mai ştiam cum să ies dintre scaunele alea. Am fost la încălzire, m-am aşezat, am stat puţin, am băut o gură de apă, după a înscris Billing şi îl văd că se uită la mine (n.r. - managerul Eddie Howe). Când a zis <Alex, hai!>, mi-am dat bluza şi tricoul jos, le-am smuls de pe mine, şi într-o secundă zici că eram soldat american. Eram deja la margine, să nu-şi schimbe gândul sau ceva.

MEDIAFAX: Te aşteptai să debutezi acum? Antrenorul a mers tot cu jucătorii de bază pentru Cupa Angliei, dar au fost şi câţiva tineri pe bancă.

Alex Dobre: Sincer, mă aşteptam, având în vedere cum au decurs lucrurile la antrenament. M-am pregătit foarte bine şi am fost şi pe bancă la ultimele meciuri din Premier League. Automat, m-am gândit în permanenţă că trebuie să intru. Am intrat, am făcut-o foarte bine şi sper ca săptămâna viitoare să fiu folosit şi în campionat câteva minute.

MEDIAFAX: Ce ţi-a spus Eddie Howe după meci?

Alex Dobre: M-a luat în braţe, îi venea să mă pupe. Am mers să-i mulţumesc şi mi-a zis că merit din plin, pentru că am muncit foarte mult şi acesta este rezultatul. Era fericit şi el. S-au bucurat şi colegii pentru mine, m-au luat în braţe, m-au pupat. Am văzut că şi în timpul meciului îmi spuneau în permanenţă să vin la pasă, să îmi dea mingea, să fac cât mai mult. Adică şi ei îşi doreau să mă vadă. Le place stilul ăsta al meu inedit, mai dinamic, cu biciclete, cu <rabona>, cu piruete. Şi copiii vin după mine şi mă strigă, tocmai pentru că folosesc scheme şi ei nu prea văd asta.

MEDIAFAX: Le faci şi în Premier League sau te mai potoleşti? De exemplu, în România sunt destui antrenori care nu le permit jucătorilor să apeleze la astfel de abordări şi preferă jocul sigur pentru a nu risca apariţia unor greşeli.

Alex Dobre: Nu, de ce să mă potolesc? Păi asta ridică lumea în picioare. Antrenorului îi place, păi dacă fac o bicicletă, două, trec de un adversar şi dau o pasă foarte bună? Ăsta e stilul de joc, dacă greşeşti, ok, dar dacă tu faci totul foarte bine, la viteza necesară, nu ar avea de ce să îţi interzică. Depinde şi de antrenor, dar dacă nu îţi asumi riscul...

MEDIAFAX: Ţi-ai dori pe cineva anume în următoarea fază din Cupa Angliei?

Alex Dobre: Ce ar fi să picăm cu Manchester City?! Nu, tot aşa ar fi cel mai bine, cu o echipă din liga a doua sau a treia. Asta ţi-ar oferi şi o şansă mai mare să joci.

MEDIAFAX: Fereastra de transferuri s-a deschis recent, e vreo şansă să pleci acum?

Alex Dobre: Nu cred, dar niciodată nu ştii. Eu sper, aşa cum am spus în vară, să rămân, deoarece o să vină ziua în care voi juca şi cred în ceea ce pot face. Şi uite că a venit, până la urmă, dar a trebuit să am puţină răbdare. Acum aştept debutul în Premier League. Mi-am făcut debutul profesionist şi ce pot să zic?! E ceva senzaţional.

MEDIAFAX: Meciuri foarte multe în Premier League în perioada aceasta. Cum e să ai meciuri pe 26, 28 decembrie şi 1 ianuarie? Chiar şi antrenori precum Jurgen Klopp sau Pep Guardiola s-au plâns de programul foarte încărcat.

Alex Dobre: Cred că doar în zona asta este aşa. E riscant şi pentru jucători. Nu poţi să joci la două zile 90 de minute, e imposibil. Rişti întindere sau altceva. La ritmul ăsta şi la cum se joacă e foarte greu să alergi 12-13 kilometri. Eu mă uit aici, şi la meciuri din Cupe e presiunea foarte mare. N-ai văzut? Watford, contra unei echipe din liga a treia, a fost egalată după ce a condus cu 3-0. Nu e diferenţă de la cer la pământ între ele. Echipele acelea din ligile inferioare au foarte mulţi jucători buni, împrumutaţi pentru experienţă de la cluburi mari, ca Chelsea sau Liverpool. Ei nu se gândesc că e liga a treia sau a patra. Şi eu, prima oară când am plecat sub formă de împrumut, aveam stilul acela românesc: <Liga a treia, liga a patra, pe bune?!>. Până am înţeles că trebuie să fac paşii ăştia pentru a căpăta experienţă şi a ajunge unde sunt la momentul actual.

MEDIAFAX: Privind în urmă, a fost Bournemouth cea mai bună alegere pentru tine?

Alex Dobre: Da, a fost cea mai bună alegere. Am avut oferte şi din Liga 1, dar am refuzat de fiecare dată. Am avut răbdarea necesară şi m-am bazat că o să reuşesc, chiar dacă mi-e greu printre ei şi e foarte mult de muncă. Trebuia să ajung la Liverpool înainte să semnez cu Bournemouth. Acolo trebuia să semnez, dar din cauza faptului că s-a mutat şeful scouting-ului la Bournemouth, am ajuns aici.

MEDIAFAX: Nu ţi-a părut rău că nu ai ajuns la Liverpool?

Alex Dobre: Nu, de ce să-mi pară rău? Totul e legat, uite. Şi să merg la un club atât de mare e foarte greu, te dă împrumut de foarte multe ori înainte să reuşeşti, mai ales că nu eşti de-ai lor. Am făcut cea mai bună alegere, m-am dus la un club mediu, unde ai o şansă să debutezi, nu la Liverpool, unde trebuie să speri că îi iei locul lui Sadio Mane sau altcuiva.

MEDIAFAX: Cum celebrezi primul gol în Premier League? Te-ai gândit la ceva sau va fi totul pe moment?

Alex Dobre: Surpriză! Aşteptăm, o să vină şi ziua aceea. Poate curând, săptămâna viitoare, cu Watford, de ce nu? Sper să fiu folosit măcar câteva minute. Eu chiar zic ce gândesc şi antrenorul apreciază foarte mult chestia asta. Şi psihologul pe care îl avem a spus că am cel mai puternic mental şi pot motiva foarte bine. Le zicea şi băieţilor că, dacă ar vrea, aş putea să îi motivez foarte mult. Mereu când merg la meci, sunt foarte determinat, mă dedic foarte mult şi fac totul 100%. Pot să fac şi suplimentar. Acum mi-au interzis să mai merg în sală din cauza faptului că am lucrat foarte mult. Mi-au zis să nu mai fac lucrurile 100%, la viteza pe care o am eu, să fac doar 70%, pentru că aşa e prea mult şi mă pot precipita cu mingea.

MEDIAFAX: Mai este cineva în situaţia aceasta sau doar tu?

Alex Dobre: Doar la mine au zis asta. La unele sunt primele, la altele sunt al doilea pe statisticile de la 10, 20 sau 50 de metri. Astea sunt sprinturi, dar în regim de viteză cu mingea la picior sunt cel mai rapid din echipă, ei au spus. Scopul meu este să fiu pregătit 100% de fiecare dată când au nevoie de mine. E competiţie în permanenţă, deoarece dacă tu nu performezi la nivelul necesar, imediat pot cumpăra sau să aducă împrumut pe altcineva. Asta mi se şi spune, că vin mereu 100%, se uită în ochii mei în fiecare dimineaţă şi sunt foarte determinat, fac totul cu plăcere şi pasiune, exact asta mi-a şi zis antrenorul.

MEDIAFAX: Ce urmează pentru tine?

Alex Dobre: Duminică sunt liber, luni am antrenament şi marţi am meci la echipa U21 a clubului. Le-am zis că aş vrea să joc pentru a avea meciuri în picioare. Apoi, sper să debutez în Premier League şi să continui aşa, iar la vară să pot să merg cu echipa naţională la Jocurile Olimpice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici