INTERVIU - Alina Dumitru: Sper să se repete istoria de la Beijing

Campioana olimpică de la Beijing, Alina Dumitru (judo), a acordat, joi, un interviu agenţiei MEDIAFAX, în care spune că speră să repete performanţa de acum patru ani, mai ales că traseul spre finală este asemănător, iar în semifinale ar putea întâlni tot o sportivă din Japonia.

188 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Alina Dumitru: Sper să se repete istoria de la Beijing

Alina Dumitru (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Alina Dumitru a acordat agenţiei MEDIAFAX un interviu la intrarea în satul olimpic, ieşind câteva minute pentru a se întâlni cu părinţii ei aduşi la Londra de compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei "Mulţumesc, mamă!".

Redăm integral interviul acordat de Alina Dumitru agenţiei MEDIAFAX:

Reporter: Cum e Satul Olimpic?

Alina Dumitru: E foarte frumos, chiar am rămas impresionată de ceea ce au făcut.

R.: E mai frumos decât la Beijing?

A.D.: Nu pot să zic că e mai frumos ca la Beijing că şi acolo a fost frumos, dar e diferit de Beijing, însă e la fel de frumos.

R.: Condiţiile în Satul Olimpic cum sunt?

A.D.: Foarte bune şi mâncarea este ok, condiţiile sunt extraordinare.

R.: Cum au fost antrenamentele aici, la Londra?

A.D.: Nu am apucat să fac prea multe. Am ajuns aseară târziu şi a picat antrenamentul care era programat. Azi de dimineaţă am început cu un antrenament de forţă, de alergare şi antrenament, de kimono.Mai am un singur antrenament am mai făcut înainte de concurs şi atât. Eu sper să decurgă totul bine.

R.: Cum ţi se pare tragerea grupelor?

A.D.: M-am aşteptat să pic cu japoneza pe serie, adică să vin cu ea în semifinale. E o tragere normală pentru că la Jocurile Olimpice nu aveam cum să pic altfel, toate sunt valoroase, pentru că se califică cele mai bune.

R.: Tot o japoneză a fost şi în semifinala de la Beijing...

A.D.: Da, într-adevăr. Eu sper să ajung din nou cu ea, deoarece până acolo mai am două meciuri destul de tari şi sper să fie ca la Beijing şi să iau medalie.

R.: Ai emoţii?

A.D.: Am un pic de emoţii, e normal, dar sper să fie constructive.

R.: Va fi mai greu cu părinţii în tribune?

A.D.: Eu sper să nu fie mai greu, din contră sper să mă ajute şi să-mi dea puterea necesară pentru a reuşi.

R.: Cu cucuiul cum e?

A.D.: În cameră, când am ajuns aseară am vrut să arunc ceva la gunoi şi era un dulap mai mare şi când m-am întors am dat exact în colţul de la el şi mi-am spart un pic capul. Am început bine prima zi... dar e bine.

R.: Cu categoria cum stai?

A.D.: Foarte bine, 48 de kilograme, 48 şi jumătate.

Alina Dumitru (judo), Ana Maria Brânză (scrimă), Cristina Bujin (atletism) şi Horia Tecău (tenis) vor fi susţinuţi în tribune la Jocurile Olimpice de la Londra de către mamele lor, incluse în programul "Mulţumesc, mamă!" al companiei Procter&Gamble.

(Interviu realizat de trimisul MEDIAFAX la Londra, Romeo Chiriac, romeo@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici